Κοροναϊός : Στα 352 τα κρούσματα – Έχει ζητηθεί η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα

Κοροναϊός : Στα 352 τα κρούσματα – Έχει ζητηθεί η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα

Στους 352 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα από τον κοροναϊό στην Ελλάδα καθώς χθες επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα.

Χθες ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στον τελευταίο απολογισμό της μάχης κατά της εξάπλωσης του νέου κοροναϊου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα είπε, η διασπορά της νόσου συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνοντας συνολικά 21 νέα κρούσματα στη χώρα, εκτοξεύοντας έτσι τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 352. Εννέα εξ’ αυτών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Το 51% των ασθενών, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα είναι άνδρες και τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα. Την ίδια ώρα στην ενημέρωση έγινε γνωστό επίσης ότι αυξήθηκαν και τα κρούσματα των οποίων η πηγή είναι απροσδιόριστη, φτάνοντας έτσι τα 51.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αυτά τα κρούσματα είναι που προκαλούν και την μεγαλύτερη ανησυχία καθώς αυτά δείχνουν την πορεία της διασποράς της νόσου στη χώρα.

Δέκα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ συνολικά 4.320 δείγματα έχουν ελεγχθεί για κοροναϊό.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε ακόμα και στην ενίσχυση του συστήματος υγείας με 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού, επιπλέον 75 εκατ. για τις προσλήψεις 2.000 υγειονομικών που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Είπε επίσης, ότι πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών.

«Επιστρατεύονται»ΝΙΜΤΣ και ιδιωτικό νοσηλευτικό κέντρο
Την «επιστράτευση» του ΝΙΜΤΣ, αλλά και του ιδιωτικού νοσηλευτικού κέντρου στην Ελευσίνα, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε ό,τι αφορά τα κρούσματα του κοροναϊού ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη, ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ διατίθεται επιχειρησιακά στο ΕΣΥ για νοσοκομειακή κάλυψη της νόσου, ενώ εκμισθώνεται, σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, τo Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Attica στην Ελευσίνα.

Στη «μάχη» και ο ιδιωτικός τομέας
Την ίδια στιγμή, μάχη με το χρόνο για αύξηση της δυναμικότητας του ΕΣΥ σε κλίνες εντατικής θεραπείας δίνουν οι υγειονομικές αρχές, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για περαιτέρω μετάδοση του κοροναϊού. Ήδη έχει ζητηθεί η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα, ενώ τίθεται σε προτεραιότητα κινητού εξοπλισμού, όπως αναπνευστήρες και μόνιτορ, προκειμένου να μετατραπούν σε ΜΕΘ άλλες μονάδες των νοσοκομείων.

Οι ανεπτυγμένες κλίνες του ΕΣΥ είναι 605, εκ των οποίων σε λειτουργία ήταν έως πρόσφατα οι 557. Σε αυτές έχουν προστεθεί τουλάχιστον 110 κλίνες του ιδιωτικού τομέα.

Το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει η Καθημερινή, έχει ζητήσει από τις ιδιωτικές κλινικές τη διάθεση συνολικά 180 κλινών από τις 350 κλίνες που διαθέτουν. Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης την προσωρινή μετατροπή σε ΜΕΘ των μονάδων αυξημένης φροντίδας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

https://www.in.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.