«Κλείδωσαν» αναδρομικά δέκα μηνών στις συντάξεις

«Κλείδωσαν» αναδρομικά δέκα μηνών στις συντάξεις

Για ένα δεκάμηνο έχουν «κλειδώσει» τα «σίγουρα» αναδρομικά για 1,4 εκατ. συνταξιούχους, με τα ποσά επιστροφών για τους μήνες των παράνομων μειώσεων να φτάνουν έως τις 6.000 ευρώ και το συνολικό κόστος να πλησιάζει τα 3,7 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», θα αποτελέσει έκπληξη να βγουν αναδρομικά για 3,5 χρόνια, 42 μήνες, το κόστος των οποίων μαζί με τα δώρα ξεπερνά τα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το κλειδί, όπως εξηγεί το δημοσίευμα, είναι στην τελική απόφαση των νέων δικαστών που θα στελεχώσουν τα ανώτατα δικαστήρια και κυρίως το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», για το διάστημα Ιουνίου 2015- Μαΐου 2016, το 10μηνο δηλαδή, αναγνωρίζεται ότι υπάρχουν αναδρομικά, λόγω παράνομων μειώσεων.

Για το διάστημα από τον Μάιο του 2016 και μετά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν παράνομες μειώσεις λόγω του επανυπολογισμού των συντάξεων με τον νόμο Κατρούγκαλου, κάτι ωστόσο που τα δικαστήρια αναγνωρίζουν για περίοδο από 1ης 1ου 2019, δικαιώνοντας συνταξιούχους για το ενδιάμεσο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, κατά την εφημερίδα, τα αναδρομικά του 10μήνου θα δοθούν είτε σε 36 είτε σε 60 δόσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.