Καστοριά: Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη για τον θάνατο του Κ. Πολύζου

Καστοριά: Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη για τον θάνατο του Κ. Πολύζου

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου. Το δικαστήριο έκανε δεκτά  την εισήγηση της εισαγγελέως και το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης  να διακοπεί η δίκη, λόγω της  απουσίας  τριών βασικών μαρτύρων. Μεταξύ των μαρτύρων αυτών είναι και η Αγγελική Νικολούλη.

Η δίκη ξεκίνησε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς, κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Κατηγορούμενοι είναι  η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού

Τα χέρια μου δεν είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου  δήλωσε κατά την έναρξη της δίκης  η μητέρα. Αθώος δήλωσε και ο πατριός του.

Ο φίλος του Κωστή στην κατάθεση του μίλησε για την συμπεριφορά της μάνας μετά την εξαφάνιση του άτυχου νέου. Δεν ήταν αγχωμένη σαν μάνα,  κατέθεσε. Μια μάνα θα είχε κινήσει γη και ουρανό για να βρει το παιδί της, είπε. Η δίκη διεξάγεται χωρίς παράσταση πολιτικής αγωγής. Το δικαστήριο έκρινε μη νόμιμη την δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής και αποβολή αυτής.

«Η οικογένεια επιθυμούσε σφόδρα να συμμετέχει ως πολιτικός ενάγοντας  στη δίκη όχι μόνο για να ενισχύσουν την κατηγορία, αλλά  πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν είχαν καμιά αξίωση ως προς τα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια τη χρηματική ικανοποίηση» ανέφερε ο Αθανάσιος Τέλλιος  δικηγόρος εντολοδόχος  των Ευάγγελου και Χρυσούλας Πολύζου, αδελφών του βιολογικού πατέρα του Κωστή.

Σημείωσε ακόμη «Το δικαστήριο όμως είχε αντίθετη άποψη, υπό ποιαν έννοια, ότι ακριβώς επειδή είναι θείος και θεία του θανόντος και δεν αποτελούν το στενό οικογενειακό περιβάλλον, ότι δεν έχουν το δικαίωμα το να λάβουν την ιδιότητα του πολιτικώς ενάγοντος γι αυτό και αρνήθηκαν σήμερα την πολιτική μας αγωγή» .

Ο 23χρονος Κωστής Πολύζος από την Σιάτιστα Κοζάνης είχε εξαφανιστεί στις 18 Φεβρουαρίου του 2011 και το πτώμα του βρέθηκε σε χωράφι του πατριού του επτά μήνες μετά. Η μητέρα και ο πατριός του συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2016 στην Ελευσίνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.