Καστοριά ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον Διαγωνισμό Ρομποτικής

Καστοριά ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον Διαγωνισμό Ρομποτικής

Η οργανωτική επιτροπή της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει την  Τετάρτη 10 Οκτωβρίου από τις 17:00 έως τις 19:00, ενημερωτική εκδήλωση για τον Διαγωνισμό Ρομποτικής μαζί με εργαστήριο (arduino) στο Αμφιθέατρο 2 του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, με συντονιστή της εκδήλωσης τον κ. Άγγελο Μιχάλα, καθηγητή του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής & physical computing ανοιχτών τεχνολογιών απευθύνεται σε ομάδες μαθητών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη μέσω της εισαγωγής στην εκπαίδευση, τεχνολογιών ανοικτού υλικού και λογισμικού.
Η δημιουργία της γνώσης και ταυτόχρονα, η χρήση και η αξιοποίηση των ανοιχτών ψηφιακών πόρων και προτύπων, εντάσσει εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, στελέχη της ακαδημαϊκής-ερευνητικής κοινότητας, γονείς σε μια ευρύτερη κοινότητα, με πρωταρχικό μέλημα την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, τη διάχυση κάθε νέας γνώσης, καλής πρακτικής και καινοτομίας.

Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία έργων (τεχνουργημάτων) με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού (Open Design, Open Software & Open Hardware), και την παραγωγή σχετικών  ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων. Η θεματολογία μπορεί να περιλαμβάνει έργα αυτοματισμού, φωτισμού-ήχου, αισθητήρων-περιβάλλοντος, έξυπνα αντικείμενα, διατάξεις έγκαιρης ειδοποίησης, αυτόνομα οχήματα, κατασκευές που φοριούνται (wareables), εφαρμογές ψυχαγωγίας, υγείας-ευεξίας, εξοπλισμό εργαστηρίων, έργα εκπαιδευτικών χρήσεων και εκπαιδευτικών εφαρμογών και εφαρμογές ΙοΤ.  (π.χ. Open source robotics, openrobothardware, κλπ).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:

https://robotics.ellak.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.