Καστοριά: Θερινό Πανεπιστήμιο Βυζαντινών Σπουδών και έκθεσης φωτογραφίας

Καστοριά: Θερινό Πανεπιστήμιο Βυζαντινών Σπουδών και έκθεσης φωτογραφίας

Την Κυριακή 08 Ιουλίου 2018, στο Αρχοντικό «Μπασάρα», στο ιστορικό κέντρο της πόλης «Ντολτσό», ξεκίνησε το Θερινό Πανεπιστήμιο Βυζαντινών Σπουδών με θέμα «Οι απολαύσεις στο Βυζάντιο» και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος», που διοργανώθηκαν από τη Βυζαντινή Οικουμένη και το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Νοτιοανατολικών Σπουδών της Σχολής Ανώτατων Σπουδών του Παρισιού, την Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς και άλλους τοπικούς φορείς.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, κατά το χαιρετισμό του τόνισε, πως αποτελεί ευτυχή συγκυρία, το γεγονός ότι, η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Αρχοντικού, συνέπεσε με τις δύο μεγάλες αυτές δράσεις πολιτισμού. Αναφερόμενος επίσης στο ιστορικό του κτιρίου, επισήμανε πως ολοκληρώθηκε μία μεγάλη προσπάθεια του Δήμου  της οποίας η μελέτη ξεκίνησε από το 1999,  ενώ δημοπρατήθηκε το 2013 και περατώθηκε το 2018.

Επιπλέον, ευχόμενος κάθε επιτυχία στις εργασίες του Θερινού Πανεπιστημίου στο οποίο μετέχουν 42 μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες βυζαντινής ιστορίας και αρχαιολογίας από όλο τον κόσμο και της ενδιαφέρουσας Έκθεσης φωτογραφίας, τόνισε το Βυζαντινό χαρακτήρα της πόλης και την Οικουμενικότητα του Βυζαντίου και ευχήθηκε να αποτελέσει στο μέλλον η Καστοριά την έδρα του Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.