Καθηγητής ιατρικής: Επικίνδυνη για τις ευπαθείς ομάδες η απόφαση της Εκκλησίας για τον κοροναϊό

Καθηγητής ιατρικής: Επικίνδυνη για τις ευπαθείς ομάδες η απόφαση της Εκκλησίας για τον κοροναϊό

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής ιατρικής στη σχολή της Σορβόννης, σχολίασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» την απόφαση της Ιεράς Συνόδου σχετικά με τον κοροναϊό.

Η θέση του ήταν ξεκάθαρη, καθιστώντας σαφές ότι η απόφαση είναι επικίνδυνη για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της χώρας.

Το ζήτημα της θείας μετάληψης και της μετάδοσης του κοροναϊού είναι θέμα δημόσιας υγείας και πειθαρχίας στις αποφάσεις του κράτους σύμφωνα με τον καθηγητή ιατρικής.

«Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Ελλάδα με κύριο ρυθμιστή την εκκλησία, δεδομένου ότι ελέγχει και καθοδηγεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, είναι πολύ επικίνδυνη. Δημιουργεί συνθήκες αύξησης της ταχύτητας διάδοσης του ιού στη χώρα» υποστήριξε. «Βρισκόμαστε σε μια επιδημία η οποία γίνεται πανδημία και μιλάμε για έναν ιό που δεν υπάρχει φυσική ανοσία και κανένα εμβόλιο».

«Το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα θα εξαπλωθεί η λοίμωξη. Χρειάζεται το σύστημα υγείας να προετοιμαστεί. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι. Είναι άνθρωποι πολλοί ανάμεσά μας. Όσοι έχουν για παράδειγμα διαβήτη, υπέρταση, αυξημένο βάρος» κατέληξε.

https://www.in.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.