Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού: Ανέγερση Πνευματικού Κέντρου

Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού: Ανέγερση Πνευματικού Κέντρου

Ένα έργο ζωής, το οποίο θα τονώσει την πνευματική κίνηση του Ιερού Ναού αλλά και της ευρύτερης μητροπολιτικής μας περιφέρειας, βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού.

Μετά από προσπάθεια ετών, άρχισε η ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο θα δώσει πνοή στην ποιμαντική δραστηριότητα του Ναού, μιας και οι βοηθητικοί χώροι για την πραγματοποίηση των ενοριακών εκδηλώσεων είναι ανεπαρκείς.

Κατηχητικά Σχολεία, Κύκλος μελέτης Αγίας Γραφής, δωρεάν μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας, Ενοριακό Φροντιστήριο, αποτελούν μερικές από τις ποικίλες δράσεις που έχει αγκαλιάσει το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας.

Η άοκνη στήριξη των περιοίκων καθώς και των ευλαβών προσκυνητών και εκκλησιαζομένων, έδωσε την δυνατότητα ενάρξεως των εργασιών για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου. Ήδη, με τις πρώτες δωρεές, έγινε εφικτή η αποχωμάτωση και σύντομα θα αρχίσει η ανέγερση, έως ενός σημείου, του κτιρίου.

Κάθε τέτοια μεγάλη προσπάθεια, όμως, έχει και το αντίστοιχο αντίτιμο, το οποίο, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, δύσκολα καταβάλλεται. Για τον σκοπό αυτό, η Ερανική Επιτροπή του Ιερού Ναού έχει προχωρήσει στην έκδοση δελτίων λαχειοφόρου αγοράς, ώστε, όποιος επιθυμεί, να συμμετάσχει στο μέτρο των δυνατοτήτων του την ολοκλήρωση αυτού του πνευματικού έργου.

Στο τέλος της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση και ο λαχνός που θα κληρωθεί, θα λάβει ως δώρο ένα προσκυνηματικό ταξίδι 10 ημερών στους Αγίους Τόπους, για όποια ημερομηνία θελήσει, κατόπιν συνεννοήσεως με το ταξιδιωτικό γραφείο. Συνεργεία της Ερανικής Επιτροπής ήδη επισκέπτονται τις περιοχές του νομού μας, προκειμένου να προμηθεύσουν με τα λαχεία όσους επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή.

Η στήριξη όλων είναι απαραίτητη, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί το κτίριο, το οποίο θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την Ενορία, το κύτταρο αυτό της εκκλησιαστικής μας ζωής.

Επί τη ευκαιρία αυτή, απευθύνουμε πρόσκληση για την παρουσία σας στην τελετή αγιασμού για την θεμελίωση του Πνευματικού Κέντρου και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ. Σεραφείμ. Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και ευλογία.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και η Ερανική Επιτροπή

του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού

Leave a Reply

Your email address will not be published.