Η Μαρία Αντωνίου για τη στήριξη του κλάδου της Γουνοποιίας

Η Μαρία Αντωνίου για τη στήριξη του κλάδου της Γουνοποιίας

Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας μέσω αντίστοιχων νομοθετικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε, βοήθησε διαχρονικά στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων που απασχόλησαν τη Γουνοποιία και αποτέλεσαν τροχοπέδη στην προσπάθεια ανάπτυξης τόσο του κλάδου όσο και της ευρύτερης περιοχής της Καστοριάς. Όλα τα προηγούμενα χρόνια μετά από συναντήσεις και συσκέψεις των αντίστοιχων υπηρεσιών και πάντοτε σε συνεννόηση και συνεργασία με τους φορείς της Γούνας πετύχαμε την επίλυση δυσεπίλυτων ζητημάτων όπως:

Η κατάργηση του φόρου πολυτελείας 10% στα εγχώρια παραγόμενα προϊόντα γούνας που πωλούνται χονδρικώς στο εσωτερικό της χώρας μεταξύ των επιχειρήσεων. (Ν 4254/07-04-2014: Άρθρο 3 υποπαράγραφος 2Β εδ. 10 στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα : «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε στις 30/03/2014. Συγκεκριμένα με το παραπάνω άρθρο προστέθηκε δεύτερο εδάφιο στην παράγραφο 4 του άρθρου 17 του Ν. 3833/2010)

Η Απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των μονάδων εκτροφής γουνοφόρων ζώων (Ν.4056/12-03-2012 «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις»)

Η Ένταξη του κλάδου των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων στον πρωτογενή τομέα (ΚΥΑ 6904/14-02-2014) και στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Η Παράταση της προθεσμίας επαναεξαγωγής για εμπορεύματα που παραλαμβάνονται στα πλαίσια του καθεστώτος Τελειοποίησης προς επανεξαγωγή, εκδόθηκε από τη Γ.Γ. δημοσίων Εσόδων κα Σαββαΐδου (ΠΟΛ 1020/17-02-2015)

Είμαστε διαρκώς κοντά στους αρμόδιους φορείς, προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις, στα κέντρα των αποφάσεων, είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό σε θέματα που τους απασχολούν και να στηρίξουμε έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς και πιο εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική και την εθνική μας οικονομία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.