Η κατάργηση του ασύλου το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η κατάργηση του ασύλου το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα σηματοδοτήσει και επίσημα την έναρξη της θητείας της νέας κυβέρνησης θα έρθει στη Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο που θα δώσει και τον κεντρικό τόνο της νέας ηγεσίας της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, το πολυνομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή στις 23 Ιουλίου, μια μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα λάβει η κυβέρνηση.

Βάση του νομοσχεδίου θα είναι όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αποτελούν τη “ραχοκοκαλιά” του προγράμματος της παράταξης του, με το οποίο κέρδισε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος.

Βάση αυτού του νομοσχεδίου θα είναι η λειτουργία του κράτους, οι διορθώσεις που πιστεύει η κυβέρνηση πως απαιτούνται στον νέο ποινικό κώδικα και η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου, μια υπόσχεση η οποία βρήκε θερμή ανταπόκριση από ψηφοφόρους πολλών κομμάτων.

Στις επόμενες μέρες μετά την κατάθεση του πρώτου νομοσχεδίου, θα ακολουθήσει ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στην φορολογία και την μείωση του ΕΝΦΙΑ, τα οποία λογικά θα έχουν ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να περάσει από την Βουλή τα νομοσχέδια, ακόμα και αν η υλοποίηση τους ξεκινήσει μετά από 6 μήνες, καθώς θέλει με αυτό τον τρόπο να “κλειδώσει” τις προεκλογικές υποσχέσεις προς τον Ελληνικό λαό.

Πηγή: emea.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.