Η Καστοριά δίνει το Παρόν στη Philoxenia 2016

Η Καστοριά δίνει το Παρόν στη Philoxenia 2016

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στοχεύοντας στον επανακαθορισμό της θέσης της στην τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, πρόκειται να υλοποιήσει τρεις (3) παράλληλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της 32ης διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia 2016 στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα:

  1. Το Σάββατο, 19.11.2016 από ώρα 17.00, στο Περίπτερο 13 / Stand 55 και σε συνεργασία με τα τοπικά ΕΒΕ, την Αστική Εταιρεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας Κοζάνης και το Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων της λίμνης Πολυφύτου, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει το φυσικό περιβάλλον και την πανίδα της λίμνης Πολυφύτου, ενώ παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης να δοκιμάσουν δυτικομακεδονικές γεύσεις και να γευτούν τις υπέροχες καραβίδες της λίμνης.
  2. Την Κυριακή, 20.11.2016 και από ώρα 12.00, στο Περίπτερο 13 /Stand 55 και σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς, θα παρουσιαστούν δρώμενα του Δωδεκαημέρου και παραδοσιακοί χοροί της Δυτικής Μακεδονίας και
  3. Την Κυριακή, 20.11.2016 και ώρα 12.00-13.00, στο εξωτερικό χώρο του Περιπτέρου 13 και σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου και τον Ιππικό Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας “Άγιος Μόδεστος” μία μικρή ομάδα Σιατιστινών Καβαλάρηδων, με στολισμένα άλογα, θα αναβιώσουν το έθιμο των καβαλάρηδων που γίνεται στη Σιάτιστα κάθε χρόνο το Δεκαπενταύγουστο, αναδεικνύοντας και στις δύο εκδηλώσεις ήθη και έθιμα, που οι ρίζες τους χάνονται στο βάθος των χρόνων και προσκαλώντας τους επισκέπτες της έκθεσης για να τους μυήσουν και να τους δείξουν έναν διαφορετικό τρόπο διασκέδασης.

print_a_telaro_left_198x100cm

Leave a Reply

Your email address will not be published.