Εύβοια – Στο έλεος του Θεού το νησί – Δραματικές εκτιμήσεις για την καταστροφή

Εύβοια – Στο έλεος του Θεού το νησί – Δραματικές εκτιμήσεις για την καταστροφή

Άνιση μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν κάτοικοι και πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Εύβοια, με μισό εκατομμύριο στρέμματα να έχουν γίνει ήδη στάχτη και την καταστροφή να είναι τεράστια.

Μπορεί η εικόνα στα πύρινα μέτωπα του νησιού να είναι ελαφρώς καλύτερη σε σχέση με την Κυριακή και να μην απειλεί άμεσα οικισμούς, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς και ο αγώνας που καταβάλλεται για 7η συνεχή ημέρα προκειμένου η φωτιά να μην φτάσει ξανά σε οικισμούς είναι τεράστιος.

Μελανό σημείο στην προσπάθεια αυτή πάντως φαίνεται να είναι -όπως καταγγέλλεται- για ακόμη μια ημέρα η απουσία ισχυρών εναέριων μέσων, με τους κατοίκους να δηλώνουν πως εγκαταλείφθηκαν στο έλεος της φωτιάς και να απευθύνουν ύστατες εκκλήσεις προς τον κρατικό μηχανισμό.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της πύρινης λαίλαπας, η καταστροφή που έχει ήδη συντελεστεί είναι τεράστια, με την επόμενη ημέρα να είναι εξαιρετικά δύσκολη και τους κατοίκους να καλούνται να ανασυνταχθούν πάνω στις στάχτες. Εγκυμονεί, δε, ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα. 

in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.