Ευχαριστήριο της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού

Ευχαριστήριο της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού

Το ευχαριστώ είναι λιγο… «Καταπιαστήκαμε με κάτι δύσκολο, καλέσαμε την τρέλα για βοηθό, αλλίως δε θα τα βγάζαμε πέρα, τρέμαμε με αυτό που αγγίξαμε και τρέμουμε ακόμη. Όμως… εκείνο που θέλαμε ήταν να ρθείτε στην παράστασή μας και να μη φύγετε αδιάφοροι. Να διαφωνήσετε, να βρείτε λάθη, να θυμώσετε, μα να μην φύγετε αδιάφοροι. Και αν σας κακοκαρδίσαμε κάπου κάπου ή αν σας κάναμε να γελάσετε με πράγματα που δε θα πρεπε, είναι γιατί διαλέξαμε το φαρδύ το δρόμο.»

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Τον δρόμο αυτόν που περπατήσατε όλοι εσείς, που είχαμε την τιμή να μοιραστούμε την παράστασή μας μαζί σας, και συντελέσατε, με τη θέρμη και την αισθαντικότητά σας, ώστε αυτή η πράξη μας να κρατηθεί τέσσερις ημέρες στη σκηνή με θάρρος, με σιγουρία, με υπευθυνότητα, με ακόμη περισσότερη αγάπη, με ακόμη περισσότερο ενθουσιασμό, με συγκίνηση βαθιά. Δεν κάνουμε θέατρο για να ξεχωρίσουμε απ’ τον κόσμο μα για να σμίξουμε μ’ αυτόν. Και το πετύχαμε χάρη στη δική σας ανταπόκριση – ιδιαίτερα συγκινητική αυτή των εφήβων και των μικρών παιδίων με τα πεντακάθαρα μάτια, με τα φωτεινά χαμόγελα.

Ευχαριστούμε – ξέρουμε πως δεν το θέλει – τον Μάριο μας τον Σακκά, που με τον δικό του μοναδικό τρόπο (ότι αγγίζει ηρεμεί και βρίσκει το δρόμο του) φρόντισε να κυλήσουν όλα ρολόι από πριν ακόμη ανοίξει η αυλαία, καθώς και καθ’ όλη τη διάρκεια των παράστασεων στα παρασκήνια και στα καμαρίνια. Ευχαριστούμε τον Μάκη Ζήση που ένα κάλεσμά μας και μόνο ήταν αρκετό ώστε να σταθεί πρόθυμα κοντά μας και να μας δώσει αθόρυβα και πρακτικά τη λύση για μέρος του σκηνικού μας. Τη γλυκιά και χρυσοχέρα Άσπα, τη Μαρία, τη Μαριάννα, τη Νίκη, τον πρωτομάστορά μας Αντώνη Δεληγιάννη, τη Βίκυ Σπυροπούλου και το λαογραφικό όμιλο «Αργέσται» για τη διάθεση κοστουμιών της παράστασης, και όσους συμπολίτες μας ανοίξαν τα σεντούκια τους για να μας δώσουν ρούχα και αντικείμενα μεγάλης αξίας για εκείνους, και ακόμη μεγαλύτερης για εμάς και την προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Αδαμόπουλο που για δεύτερη συνεχή φορά ύπηρξε αρωγός και διακριτικός υποστηρικτής της προσπάθειάς μας, και τον Δήμο Άργους Ορεστικού για την παραχώρηση της αίθουσας για τις ανάγκες των παραστάσεων αλλά και για μια σειρά από γενικές πρόβες.

Μα πάνω από όλα, σας ευχαριστούμε ξανά και ξανά από τα βάθη της ψυχής μας για την επιμονή και την υπομονή σας να φτάσετε κοντά μας προκειμένου να γίνετε κοινωνοί της πράξης μας. Σας ζητούμε συγνώμη για οποιαδήποτε αστοχία και, εκφράζοντας τη βαθύτερη συγκίνησή μας για όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να δουν την παράσταση, δεσμευόμαστε για ένα νέο κύκλο παραστάσεων.

Εις το επανιδειν.

Με αγάπη, η Αργυρώ και τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του πολιτιστικου συλλόγου Άργους Ορεστικού.

 

Photo credits Vasilis Papazoglou

Leave a Reply

Your email address will not be published.