Ερώτηση της Μαρίας Αντωνίου για την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε Σχολεία της Καστοριάς

Ερώτηση της Μαρίας Αντωνίου για την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε Σχολεία της Καστοριάς

Σε πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων διαπιστώνει κανείς ότι δε συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα πλήθος δημοτικών σχολείων της Π.Ε. Καστοριάς, ενδεικτικά αναφερομένων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Νεστορίου, του Δήμου Άργους Ορεστικού, του 4ου, 8ου, 10ου δημοτικού σχολείου Καστοριάς κ.ά.

Το γεγονός αυτό επισημαίνει η Μαρία Αντωνίου σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό, τονίζοντας παράλληλα πως η επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική οικονομική και κοινωνική βοήθεια για τις οικογένειες που κατοικούν στον ακριτικό Νομό της Καστοριάς και σε Δήμους ορεινούς και μειονεκτικούς, όπως αυτός του Δήμου Νεστορίου.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς:  Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: «Επιτακτική ανάγκη για την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Καστοριάς»

Κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων και σε μένα η από 4-9-2018 επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς με θέμα ‘Σχολικά Γεύματα’, την οποία και σας επισυνάπτω στην παρούσα. Στην επιστολή αυτή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζει την άμεση ανάγκη να ενταχθεί το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, ενόψει των ιδιαίτερα δύσκολων οικονομικών συνθηκών που βιώνουν οι πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς.

Πράγματι, στην πρόσφατη απόφαση σας για την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων Φ.14/ΦΜ/133730/Δ1/21-8-2018 ΦΕΚ (Τεύχος Β 3508/21-8-2018), όπως και στις προηγούμενες, διαπιστώνει κανείς ότι δε συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα πλήθος δημοτικών σχολείων της Π.Ε. Καστοριάς, ενδεικτικά αναφερομένων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Νεστορίου, του Δήμου Άργους Ορεστικού, του 4ου, 8ου, 10ου δημοτικού σχολείου Καστοριάς κ.ά.

Επειδή, η επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική οικονομική και κοινωνική βοήθεια για τις οικογένειες που κατοικούν στον ακριτικό Νομό της Καστοριάς και σε Δήμους ορεινούς και μειονεκτικούς, όπως αυτός του Δήμου Νεστορίου.

Επειδή, κάτι τέτοιο επιβάλλεται άλλωστε και εξαιτίας των ιδιαίτερα δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν στην Π.Ε. Καστοριάς, όπου σημειώνεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά.

Επειδή, το μεγάλο ζήτημα της μη σωστής διατροφής των μαθητών μας πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία άμεσα και αποτελεσματικά στο σύνολο του και όχι με αποσπασματικές ρυθμίσεις και αποφάσεις.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 

  1. Σκοπεύετε να επεκτείνετε την εφαρμογή του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Καστοριάς, ενόψει των ιδιαίτερα δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που προαναφέρθηκαν;

 

  1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ούτως ώστε να αντιμετωπίσετε συνολικά το ζήτημα της μη σωστής διατροφής των μαθητών των δημοτικών σχολείων της Π.Ε. Καστοριάς αλλά και ολόκληρης της χώρας;

 

Η ερωτώσα Βουλευτής

Μαρία Β. Αντωνίου

 Συνημμένη η από 4-9-2018 επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Leave a Reply

Your email address will not be published.