Επιχειρηματίας: Φέρτε το 7ήμερο εργασίας – Μητσοτάκης: Θα σαρώσουμε σαν οδοστρωτήρες (vid)

Επιχειρηματίας: Φέρτε το 7ήμερο εργασίας – Μητσοτάκης: Θα σαρώσουμε σαν οδοστρωτήρες (vid)

«Θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Μητσοτάκης και δεν το κρύβει.  Ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε η νεολαία θα το επιτρέψουν», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έντονες αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι εμφανίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια συνάντησής του με επιχειρηματίες στην Κω να λέει ότι «μιλάμε για την ανάγκη να σαρώσουμε σαν οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα», απαντώντας σε τοπικό επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας ζητά από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «7ημερο εργασίας. Όχι αυτός ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχος εδώ πέρα. 7ήμερο. Όχι 6ήμερο. Χωρίς τον κίνδυνο ελέγχων και προστίμων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας».

«Δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους», τονίζει στο βίντεο ο κ. Μητσοτάκης.

«Εφταήμερο εργασίας όχι ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, όχι εξαήμερο, εφταήμερο. Απαιτούμε να γίνει πιο εύκολο, πιο ευέλικτο το θέμα των 7 ημερών και όχι να επικρέμεται η σπάθη: “‘Ελεγχος, έλεγχος, έλεγχος”», τονίζει ο επιχειρηματίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Μητσοτάκης και δεν το κρύβει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη. «Αυτή είναι η δέσμευση Μητσοτάκη προς τους εργαζόμενους, ότι θα επικρατήσει η εργασιακή ζούγκλα, η κατάργηση του 8ωρου και του 5ήμερου, οι κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς κανένα δικαίωμα, και ότι οι μνημονιακές πολιτικές της εργασιακής απορρύθμισης θα επιστρέψουν. Ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε η νεολαία θα το επιτρέψουν αυτό», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: reader.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.