Επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Δημαρχείο Καστοριάς για το καινοτόμο Πρόγραμμα ΚΕΠ Plus

Επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  στο Δημαρχείο Καστοριάς για το καινοτόμο Πρόγραμμα ΚΕΠ Plus

Ο Δήμος Καστοριάς δίνει ιδιαίτερη σημασία στον ψηφιακό μετασχηματισμό που επιβάλει η εποχή μας, συμπεριλαμβάνεται στις Βασικές μας Αρχές και βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας. Παράλληλα, στηρίζει πρωτοβουλίες και προσπάθειες, οι οποίες μέσω της τεχνολογίας και των καινοτόμων εφαρμογών, ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και εξυπηρετούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, καλωσορίζοντας κλιμάκιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα την Καστοριά με στόχο την παρουσίαση του προγράμματος ΚΕΠ Plus.

Πρόκειται για ένα νέο ψηφιακό Πρόγραμμα, που αναπτύσσεται από το συγκεκριμένο Υπουργείο, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των ΚΕΠ, με στρατηγική επιλογή να αποτελέσουν και επιταχυντές της επιχειρηματικότητας και κυρίως της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καστοριά είναι μέσα στις πρώτες πόλεις-στόχους ανάπτυξης του Προγράμματος, κάτι που, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Καστοριάς, “δεν είναι τυχαία επιλογή, αλλά αποτέλεσμα έκδηλης διάθεσης για συνεργασία σε κάθε τομέα ανάπτυξης και προοπτικής. Είναι αποτέλεσμα έγκαιρων διεργασιών, μεγάλης προετοιμασίας, δουλειάς και συνέπειας”.

Ο Γιάννης Κορεντσίδης, τόνισε ότι “θέλουμε να απλουστεύσουμε χρονοβόρες διαδικασίες και να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας ευκολότερη. Να ξεκινήσουμε τη νέα αυτή προσπάθεια δυναμικά, οργανωμένα, τεχνοκρατικά, για να ενισχύσουμε ακόμη πιο πολύ τις υφιστάμενες δομές και υπηρεσίες και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα προγράμματα και τις εφαρμογές που ήδη τρέχουν και αυτά που πρόκειται να ξεκινήσουν, ώστε να δώσουμε, ειδικά τώρα στην επόμενη μέρα της κρίσης της πανδημίας, νέες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Καστοριάς, ο Πρόεδρος και στελέχη του Επιμελητηρίου Καστοριάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς και άλλα επιχειρηματικά στελέχη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.