Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Φεβρουαρίου – Τι ισχύει για τον Μάρτιο

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Φεβρουαρίου – Τι ισχύει για τον Μάρτιο

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνεται ο Φεβρουάριος – Αναστολές Μαρτίου και δικαιούχοι

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, με βάση υπολογισμού το ποσό του επιδόματος των 534,00 ευρώ που αντιστοιχεί σε 28 ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως στις αναστολές Φεβρουαρίου δεν μπορούν να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μετά τις 4 Νοεμβρίου. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι μισθωτοί θα μπορούν να μπουν σε αναστολή τον Μάρτιο και να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Οι εργοδότες καλούνται υποχρεωτικά να προαναγγείλουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021.

Η προαναγγελία μπορεί να αφορά, είτε αυτοτελή χρονικά διαστήματα εντός του τρέχοντος μήνα, είτε για έως το τέλος του μήνα.

Συνεπώς, η ημερήσια αποζημίωση των εργαζομένων σε αναστολή τον Φεβρουάριο θα είναι αυξημένη από 17,8 ευρώ σε 19,07 ευρώ.

Έτσι, όσοι δηλώθηκαν σε αναστολή ολόκληρο τον Φεβρουάριο θα λάβουν 534 ευρώ. Αντίθετα όσοι ήταν σε αναστολή μόνο ορισμένο χρονικό διάστημα, θα λάβουν 19,07 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου.

Αναστολές και τον Μάρτιο

Θέματα που αφορούν στην στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού περιλαμβάνει η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για θέματα της ΑΑΔΕ.

Οι διατάξεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εφαρμόζονται σε εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2021 και ισχύουν για όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας της αντίστοιχης επιχείρησης ή υποκαταστήματος λόγω του κορονοϊού ή ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται από αυτόν και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 31 Μαρτίου 2021.

Παράταση του μηχανισμού «ΣΥΝ-Εργασία» και για τον Μάρτιο

Ο μηχανισμός ενίσχυσης «ΣΥΝ-Εργασία» παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εφαρμόζεται για εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31 Ιανουαρίου 2021, με στόχο να μη μειωθούν οι θέσεις εργασίας και να ενισχυθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published.