Επέτειος Γρηγορόπουλου 2019: Πορείες μνήμης σε 18 πόλεις την Παρασκευή

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2019: Πορείες μνήμης σε 18 πόλεις την Παρασκευή

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2019: Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος, στις 6 Δεκέμβρη, από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Όπως κάθε χρόνο φοιτητές, μαθητές, νεολαίοι και πολιτικές συλλογικότητες αναμένεται να βγουν στους δρόμους για να τιμήσουν την επέτειο της δολοφονίας, που συγκλόνισε τη χώρα. Προκειμένου, ωστόσο, να αποφευχθούν τα επεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, η ΕΛ.ΑΣ θα θέσει σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Βασική προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ είναι η κεντρική πορεία που θα γίνει για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στην Αθήνα, σε μια περίοδο που έχει οξυνθεί η αντιπαράθεση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τις καταλήψεις. Να υπενθυμίσουμε πως δρακόντεια αναμένεται να είναι τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα της επετείου από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008. Μετά το επιτυχημένο σχέδιο στην επέτειο του Πολυτεχνείου, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να προσανατολίζεται στο ίδιο μοτίβο προκειμένου να περιορίσει τα επεισόδια και τις συγκρούσεις που κάθε χρόνο διαδραματίζονται στο κέντρο της Αθήνας.

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2019: Οι κεντρικές πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Το κέντρο της Αθήνας, την προσεχή Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, θα μπει σε «καραντίνα» από νωρίς. Η πρώτη, μαθητική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:00. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια, ενώ η πορεία θα κινηθεί προς τη Βουλή. Την ίδια ώρα, θα ξεκινήσει από την Καμάρα η μαθητική πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η μαθητική πορεία μνήμης στην Πάτρα (12:00, Παράρτημα).

Την ίδια ώρα η προσεχή Παρασκευή γίνεται ακόμα πιο κομβική καθώς λήγει το τελεσίγραφο που έχει στείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη προκειμένου να εκκενωθούν τα κτίρια στην Αθήνα τα οποία τελούν υπό κατάληψη. Υπενθυμίζεται ότι η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» είχε χαρακτηρίσει ως «Αιτία πολέμου» το τελεσίγραφο του υπουργού.

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2019: Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη την περιφέρεια

Οι πορείες μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο θα συνεχιστούν με τις μεγάλες, απογευματινές κινητοποιήσεις. Η κεντρική πορεία στην Αθήνα θα ξεκινήσει στις 18:00 από τα Προπύλαια, και αναμένεται να δώσουν το «παρών» πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές πορείες μνήμες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα) και στην Πάτρα (Παράρτημα).
Από τις 18:00 και πέρα έχουν ήδη προγραμματιστεί πορείες και συγκεντρώσεις σε Γιάννενα, Πρέβεζας, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Σάμο, Κω, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Δεν αποκλείεται, μέχρι αύριο, να εκδοθούν και νέα καλέσματα για πορείες και συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

 

https://www.alphafreepress.gr/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.