Το Χαμόγελο του Παιδιού: Εκστρατείας Ευαισθητοποίησης «ΣΚΕΨΟΥ… πριν μιλήσεις»

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Εκστρατείας Ευαισθητοποίησης «ΣΚΕΨΟΥ… πριν μιλήσεις»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσίασε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου μέσω διαδικτυακής προβολής την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης «ΣΚΕΨΟΥ… πριν μιλήσεις» για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και των συμπεριφορών μίσους κατά των μεταναστών και των μειονοτήτων στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου με τίτλο ‘’Hate Interrupter Teams : Youth counteracting hate speech towards migrants and minorities through participatory and creative campaigning’’ και ακρωνύμιο “HIT”, που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια».

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ‘’ΗΙΤ’’, πραγματοποιήθηκαν Συμμετοχικά Εργαστήρια με την παρουσία των εθελοντών – μαθητών του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου «ΥouSmile» του «Χαμόγελου του Παιδιού» που συμμετείχαν στις «Ομάδες Διακοπής Μίσους-Ηate Interrupter Teams» και με την συμμετοχή πρεσβευτών και εκπροσώπων ενδιαφερόμενων φορέων όπως εκπρόσωποι  από την ΄Υπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες (UNCHR), από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, από το χώρο του θεάτρου ,του ραδιοφώνου, της δημοσιογραφίας, της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων.

Στόχος του κάθε εργαστηρίου, αποτέλεσε η δημιουργία του υλικού της Εκστρατείας Ευαισθητοποίησης του κοινού «ΣΚΕΨΟΥ…πριν μιλήσεις» για την αντιμετώπιση της ρητορικής και των  συμπεριφορών μίσους κατά των μεταναστών και των μειονοτήτων.

Οι δραστηριότητες των Συμμετοχικών εργαστηρίων  επικεντρώθηκαν στην δημιουργία των εξής 5 προϊόντων που βασίζονται σε ψηφιακά μέσα ποικίλων μορφών που στοχεύουν σε διαφορετικά κανάλια διάδοσης όπως η τηλεόραση, ο Τύπος,  το ραδιόφωνο και τα κοινωνικά δίκτυα : 1 αφίσα-διαφημιστική πινακίδα,  1 Δελτίο Τύπου , 1 διαδικτυακό βίντεο ,1 τηλεοπτικό σποτ και 1 ραδιοφωνικό σποτ με κοινό μήνυμα κατά της ρητορικής μίσους και των  συμπεριφορών μίσους ενάντια των μεταναστών και των μειονοτήτων .

 Μέσω διαδικτύου παρουσιάστηκαν τα υλικά της  Εκστρατείας Ευαισθητοποίησης «ΣΚΕΨΟΥ… πριν μιλήσεις» για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και των συμπεριφορών μίσους κατά των μεταναστών και των μειονοτήτων. Στόχος της διαδικτυακής προβολής ήταν η ενημέρωση των τρόπων που δραστηριοποιείται το πρόγραμμα HIT στην αντιμετώπιση της ρητορικής και των συμπεριφορών μίσους εναντίον των προσφύγων και η παρουσίαση των υλικών της Εκστρατείας Ευαισθητοποίησης «ΣΚΕΨΟΥ… πριν μιλήσεις».

Δείτε την διαδικτυακή παρουσίαση των της Εκστρατείας Ευαισθητοποίησης «ΣΚΕΨΟΥ … πριν μιλήσεις» στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=t5OW7oF6vVs

Leave a Reply

Your email address will not be published.