Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι

Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι στο προάστιο Τραπ (Ιβελίν). του Παρισιού. Ο επιτιθέμενος «εξουδετερώθηκε» από την αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό BFM TV, πριν την επίθεση ο δράστης φώναξε «Αλλάχ ου Ακμπαρ».

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, οι δύο νεκροί ήταν η μητέρα και η αδελφή του δράστη, που η ταυτότητα και τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ο επιτιθέμενος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη συνέχεια από την αστυνομία.

«Η αστυνομική επιχείρηση τελείωσε… το άτομο εξουδετερώθηκε και είναι νεκρό», ανέφερε στο Twitter η τοπική νομαρχία.

Σύμφωνα με το Reuters, η συνοικία που σημειώθηκε το συμβάν είναι μια σχετικά υποβαθμισμένη περιοχή μέσα σε μια σχετικά εύπορη περιοχή της Γαλλικής πρωτεύουσας. Μάλιστα, δεκάδες ριζοσπαστικοποιημένοι νέοι έχουν φύγει από την πόλη των περίπου 30.000 κατοίκων για τη Συρία.

Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση, μετά την οποία ο επιτιθέμενος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Σύμφωνα με άλλη πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο επιτιθέμενος οχυρώθηκε σε ένα περίπτερο προκαλώντας την παρέμβαση των επίλεκτων αστυνομικών δυνάμεων που τον «εξουδετέρωσαν».

«Ο λόγος πίσω από την επίθεση και το προφίλ [του δράστη] δεν είναι ακόμη γνωστοί και ερευνώνται», δήλωσε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ, σύμφωνα με δικαστική πηγή, δεν έχει ζητηθεί ακόμη από αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Ωστόσο, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έσπευσε με δήλωσή της να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς να την τεκμηριώνει.

Πηγή: news.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.