Διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Καστοριάς “Αριστοτέλης”

Διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Καστοριάς “Αριστοτέλης”

Δημοσιεύθηκε στην «Διαύγεια» η απόφαση του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την εκμετάλλευση της αεροπορικής γραμμής Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά, μετά την απόσυρση της Astra Airlines, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Από τον διαγωνισμό θα προκύψει ο ανάδοχος που θα εκτελεί πτήσεις το διάστημα από 1 Δεκεμβρίου 2019 έως 30 Ιούνιου 2020. Η επιδότηση που θα πάρει θα είναι 385 χιλιάδες ευρώ και ο διαγωνισμός αναμένεται να είναι «εξπρές» προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τα αεροδρόμια «Φίλιππος» της Κοζάνης και «Αριστοτέλης» της Καστοριάς.

Εν τω μεταξύ ερωτήσεις για τη διακοπή πτήσεων της αεροπορικής εταιρίας Αstra  προς τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς, έχουν καταθέσει, προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τόσο η βουλευτής Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα όσο και η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου. Ενώ ενημέρωση για τη διακοπή πτήσεων από και προς το Αεροδρόμιο «Αριστοτέλης» της Καστοριάς, ζητά με επιστολή του, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.

Πηγή ΕΡΤ

Leave a Reply

Your email address will not be published.