Δήμος Καστοριάς: Βιωματικές δραστηριότητες από τον Σύλλογο Τυφλών Δ. Μακεδονίας

Δήμος Καστοριάς: Βιωματικές δραστηριότητες από τον Σύλλογο Τυφλών Δ. Μακεδονίας

Ο Σύλλογος Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week) διοργανώνει την Δευτέρα 24/9/2018 από τις 17:30 έως τις 20:00 βιωματικές δραστηριότητες εξοικείωσης με την τυφλότητα και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την κινητικότητα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αρχή της Νότιας Παραλίας της Καστοριάς, απέναντι από την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς.

Στόχος των δράσεων της Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Οι δραστηριότητες που θα γίνουν από εθελοντές του Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες κι έχουν σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, καθώς και την ενδυνάμωση των στάσεων αποδοχής της διαφορετικότητας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.