Δήλωση Βαγγέλη Διαμαντόπουλου σχετικά με την κατάληψη στο ΓΕΛ

Διαβάστε τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρώην βουλευτής:

Με αυτή την-αστεία-δημόσια “ιστορία” που διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία,είναι φυσιολογικό να μηρυκάζουν τις γελοιότητες για “προδοσία και ξεπούλημα της Μακεδονίας”.
Όσο για τις καταλήψεις…διασκεδάζω αφάνταστα με δεξιούς,εθνικιστές κτλ που ξαφνικά από το “Να αγιάσει το χέρι του Καλαμποκα”,την υποτιμητική έννοια του καταληψία,έφτασαν να χαίρονται και να τις υποστηρίζουν.
Η κατάληψη ήταν,είναι και θα είναι μορφή αγώνα και η βάση της είναι κάποιο αίτημα…που συνοδεύεται και από αλλά κίνητρα που προσωπικά δεν απαξιώνω ποτέ!
Γιατί και το να χάσεις μάθημα μέσα σε αυτή την ανταγωνιστική ψυχοφθόρα και μηχανοποιημένη εκπαίδευση είναι ένα αίτημα…αποδεκτό.
Η σχολική κατάληψη λοιπον ως ένα πλήρως συνειδητό γεγονός ανήκει στη φαντασία και γι αυτό η όποια κριτική της γίνεται από αυτή τη βάση καταγράφεται ως αστεία.
Οι τωρινές καταλήψεις ούτε μαζικές είναι,ούτε παλμό έχουν και δυστυχώς κάποια σοβαρά ζητήματα που βάζουν θα πνιγούν μέσα στο εθνικιστικό κιτς,το μόνο που θα κάνουν είναι να δώσουν βορρά στους φασίστες κάποιους λίγους νεολαίους που σε ένα μεγάλο βαθμό λίγο αργότερα θα συνειδητοποιούν σε ποιά λούμπα έπεσαν…
ΥΓ Που να φανταστούν παρά πολλά παιδιά στην κατάληψη του Άργους Ορεστικού πως οι πρόγονοί τους ένιωθαν Μακεδόνες και ΟΧΙ Έλληνες, μιλούσαν την Μακεδονική(σύμφωνα με τον Π.Μελά) και ξεσηκώθηκαν για Ανεξάρτητη Μακεδονία με αίτημα για Γη και Ελευθερία σε κάποιο Ιλιντεν….

Leave a Reply

Your email address will not be published.