Γνωρίστε την πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα του κόσμου

Γνωρίστε την πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα του κόσμου

Ο μισθός της, μάλιστα, ξεπερνά αυτόν του CEO της Apple, Τιμ Κουκ.
Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος συνεχίζει να αγωνίζεται για την ισότητα των δύο φύλων, μια γυναίκα έχει καταφέρει να πάει ενάντια στο κατεστημένο, και να πώς. Η Βρετανίδα δισεκατομμυριούχος Ντένιζ Κόουτς, η συνιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της Bet365, πληρώνεται 300 εκατ. ευρώ ετησίως, πάνω από τρεις φορές δηλαδή τον μισθό του Κουκ. Αυτό, μάλιστα, σημαίνει πως βγάζει σχεδόν ένα εκατ. ευρώ την ημέρα.

Ο εντυπωσιακός μισθός της δεν είναι το μόνο υψηλό νούμερο που εμφανίστηκε στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 25 Μαρτίου 2018, και τα οποία κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία της είχε τον προηγούμενο χρόνο τζίρο 52,5 δισ. λίρες όσο είναι δηλαδή το ΑΕΠ της Κροατίας και της Ουρουγουάης μαζί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Bet365 θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών στοιχημάτων παγκοσμίως, βάσει και των ισχυρισμών των 35 εκατ. πελατών της.

Ποια είναι η Ντένιζ Κόουτς

Η δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Bet365 διαθέτει, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, περιουσία που ξεπερνά τα 5,1 δισ. δολάρια. Είναι η μεγαλύτερη κόρη του Πίτερ Κόουτς που είναι πρόεδρος της Stoke City FC που αγωνίζεται στη Premier League. Είναι παντρεμένη με τον διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας, Ρίτσαρντ Σμιθ, και διαθέτει πτυχίο στην Οικονομετρία από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Η επαφή της Ντένιζ Κόουτς με τον χώρο του στοιχήματος ήρθε σε νεαρή ηλικία καθώς ενώ ήταν ακόμη στο σχολείο, ξεκίνησε να δουλεύει στα ταμεία της οικογενειακής στοιχηματικής επιχείρησης Provincial Racing. Όταν απέκτησε το πτυχίο της εκπαιδεύτηκε στο λογιστήριο της οικογενειακής επιχείρησης, μέχρι που αργότερα της δόθηκε η δυνατότητα να διαχειριστεί μια μικρή αλυσίδα στοιχηματικών γραφείων που ανήκαν στην οικογένεια. Αυτό ήταν και το πρώτο βήμα προς την επιτυχία, καθώς η δαιμόνια Ντένιζ Κόουτς κατάφερε να αναπτύξει περαιτέρω την αλυσίδα και μέσω ενός δανείου από την Barclays απέκτησε μία ακόμα αλυσίδα με πρακτορεία στοιχημάτων.

Όλα αυτά οδήγησαν την Ντένιζ Κόουτς το 2017 να γίνει το πιο υψηλόμισθο αφεντικό στην Βρετανία. Για τις ανάγκες της σύγκρισης, σημειώνουμε πως όλοι οι μισθοί των ποδοσφαιριστών της Stoke City που ανήκει επίσης στην οικογένεια, ξεπερνούσαν οριακά τις 100 εκατομμύρια λίρες.

Όταν τον Ιανουάριο του 2000 η Κόουτς αγόραζε το domain Bet365 κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως 18 χρόνια αργότερα η εταιρεία θα μετατρεπόταν στην μεγαλύτερη στοιχηματική παγκοσμίως. Πλέον η Bet365 κερδίζει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια ετησίως με την στοιχηματική κίνηση να ξεπερνά τα 45 δισ. δολάρια. Αν και κατά καιρούς έχουν ακουστεί επικρίσεις εις βάρος της Ντένιζ Κόουτς για τον μισθό που δίνει στον εαυτό της, εντούτοις δεν φαίνεται να προβληματίζεται καθώς φέτος αποφάσισε να της δώσει και αύξηση.

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published.