Γιατί δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παίζουμε Pro Evolution!

Όταν οι Locomondo τραγούδησαν με χιούμορ «Aπ’ το σπίτι δε θα βγω/ πίνω μπάφους και παίζωPro», περιέγραψαν μια ολόκληρη γενιά που ξημεροβραδιαζόταν ψάχνοντας πώς θα κάνει ένα έξυπνο τάκλιν – και που έφτιαχνε συνθήκες κανονικού αγώνα μέσα σε μικροσκοπικά δωμάτια. Γιατί πέρα από την έναρξη της σχολικής/φοιτητικής χρονιάς και τις πρώτες βροχές, από το 2001 και μετά, ο Σεπτέμβρης φέρνει και κάτι άλλο: Τη νέα βερσιόν του Pro Evolution Soccer, του ποδοσφαιρικού video game που εδώ και 15 χρόνια γνωρίζει σχεδόν τόση δόξα όση και το ίδιο το άθλημα!

Το φαινόμενο, φυσικά, δεν είναι ελληνικό αλλά παγκόσμιο. Κυκλοφορώντας ως World Soccer:WinningEleven στην Ασία και την Ιαπωνία και ως Pro Evolution Soccer στον υπόλοιπο κόσμο, το videogame που προσέφερε την πιο ρεαλιστική και ταυτόχρονα την πιο διασκεδαστική εμπειρία εικονικού ποδοσφαίρου επί της οθόνης, μέχρι τον Δεκέμβρη του 2012 είχε πουλήσει 81,65 εκατ. κόπιες. Λογικά, σήμερα θα έχει πλησιάσει τις 100…

pro1

Στο ολοκαίνουριο Pro Evolution Soccer 2017, που κυκλοφορεί στις 15 του Σεπτέμβρη, το ποδοσφαιρικό fun συνεχίζεται, ανεβαίνοντας ακόμα ένα σκαλοπάτι. Οι ηγέτες γεννιούνται στοMaster League, το αγαπημένο mode διαχείρισης ομάδας, που μας μετατρέπει στους μεγαλύτερους manager/παίχτες του κόσμου. Μετά, ετοιμαζόμαστε για το myClub, την online διοργάνωση που μας επιτρέπει να φτιάξουμε την dream team μας για να κοντράρουμε παίχτες από όλο τον κόσμο. Kινήσεις και γραφικά που μας αφήνουν άφωνους, αλλά και η συμπεριφορά της μπάλας πλέον αγγίζει τα όρια του ρεαλισμού. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο για PC, Xbox 360,Xbox One, PS3 αλλά και PS4 σε special edition, με δώρο το συλλεκτικό steelbook στα χρώματα της φανέλας της Barcelona!

 

Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά το Pro Evolution Soccer, που λανσαρίστηκε το 2001, έχει τις ρίζες του στο GoalStorm. Ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε πίσω στο 1996, ακριβώς 20 χρόνια πριν δηλαδή, από την Konami Computer Entertainment Tokyo, Inc. Τα Playstation του κόσμου πήραν φωτιά τότε – και ξαφνικά ένας ολόκληρος πλανήτης, μικρά και μεγάλα παιδιά, πανηγύριζαν με γκολ τα οποία είχαν μπει σε έναπεριβάλλον εικονικής πραγματικότητας… Κάποιοι μίλησαν για παροδική μόδα, όμως το Pro Evolution δεν έπαψε στιγμή να συγκινεί και να συναρπάζει, αποτελώντας για πολύ κόσμο τη βασικότερη επαφή με τη στρογγυλή θεά.

Η ποδοσφαιρική τρέλα καλά κρατεί. Όσο για την απάντηση στο «γιατί δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παίζουμε Pro Evolution», χωρίζεται σε δύο σκέλη. Πρώτον, επειδή κάθε χρόνο το videogame μας δίνειέναν καλό λόγο να το ξαναγοράσουμε. Δεύτερον γιατί, στο τέλος της μέρας, το να παίζουμε ποδόσφαιρο καθισμένοι στον καναπέ μας χωρίς να ιδρώνουμε, είναι μια απόλαυση στην οποία δύσκολα θα μπορέσουμε ποτέ να αντισταθούμε.

public blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.