Γιάννης Κορεντσίδης: Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα

Γιάννης Κορεντσίδης: Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα

Την κρισιμότητα της κατάστασης και την επιβεβλημένη ανάγκη να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης απ’ όλους τόνισε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα για τον κορονοϊό, ενώ έκανε μία πλήρη αναφορά για όλες τις εξελίξεις και τα μέτρα που πάρθηκαν έως σήμερα.

Στη συνέντευξη, ήταν παρών και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Πέτρος Δοκόπουλος, ο οποίος και ως γιατρός έδωσε χρήσιμα στοιχεία για τον κορονοϊό και τα μέτρα πρόληψης από τους πολίτες.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

Ο Δήμος Καστοριάς, από την πρώτη στιγμή κινήθηκε με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και πάντοτε βέβαια σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες όλων αρμόδιων υγειονομικών αρχών της χώρας.

Από την πρώτη στιγμή και προτού ακόμη διαπιστωθούν ύποπτα περιστατικά στη χώρα μας, ο Δήμος Καστοριάς είχε φροντίσει εγκαίρως να δοθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Καστοριάς φαρμακευτικά υλικά απολύμανσης και άλλα είδη καθαριότητας, όπως επίσης και όλες οι απαραίτητες οδηγίες.

Ταυτόχρονα εξέδωσε και έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες οδηγίες με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό και συνεχίζει να το κάνει.

Ήδη όπως γνωρίζουμε από εχθές, με το κλείσιμο όλων των δομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όλης της χώρας, έχουμε μία πλήρη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Ο Δήμος Καστοριάς το επόμενο διάστημα θα προβεί σε απολυμάνσεις όλων των εκπαιδευτικών δομών και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Η αρμόδια Αντιδημαρχία και υπηρεσίες του Δήμου είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία και συνεχίζουν να είναι με όλες τις υγειονομικές αρχές της περιοχής μας και ειδικά με το Νοσοκομείο Καστοριάς.

Από την πληροφόρηση και την ενημέρωση που έχουμε, υπάρχει η διαβεβαίωση ότι το Νοσοκομείο έχει επιχειρησιακό σχέδιο και όλα λειτουργούν άψογα κάτι που είναι καθησυχαστικό για τους πολίτες της περιοχής μας.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες μέτρων. Τα ειδικά, για τα οποία φροντίζουν τα Νοσοκομεία και όλες οι αρμόδιες υγειονομικές δομές και τα γενικά, που αφορούν τους δημότες και τους πολίτες, την ενημέρωση που πρέπει να έχουν και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν για τα οποία βρισκόμαστε εμείς, ως Δήμος, εδώ σήμερα.

Σκοπός και στόχος αυτή τη στιγμή είναι να σπάσει η αλυσίδα της επιδημιολογίας.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να επισημάνω για μία ακόμη φορά ότι οφείλουμε όλοι μας ν συμμορφωθούμε στις επίσημες οδηγίες. Θέλω να απευθυνθώ στους Δημότες και σε όλους τους πολίτες και να τους ευαισθητοποιήσω ακόμη περισσότερο και να τους ζητήσω την τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί, οι φορείς και το κράτος.

Εύχομαι να τελειώσει όσο πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα αυτή η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης που ανακοινώθηκαν χθες από το αρμόδιο Υπουργείο, αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.