Βράβευση του προέδρου της Δημοκρατίας στην Καστοριά στις 11 Νοεμβρίου

Βράβευση του προέδρου της Δημοκρατίας στην Καστοριά στις 11 Νοεμβρίου

Με την απονομή του Θυρεού, που αποτελεί την ύψιστη τιμή της Περιφέρειας, θα βραβεύσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής (10/10/2016) συνεδρίασής του.

Η πανηγυρική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα γίνει με αφορμή την επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Καστοριά την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, με αφορμή την 104η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό. Η ειδική συνεδρίαση θα γίνει είτε στην έδρα της Περιφέρειας είτε στην πόλη της Καστοριάς, ανάλογα με το πρόγραμμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Με πρόταση του περιφερειάρχη, Θόδωρου Καρυπίδη το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επανατοποθετηθεί, τόσο η μαρμάρινη επιγραφή την οποία αποκάλυψε ο κ. Παυλόπουλος το 2005, όταν εγκαινίασε το κτήριο της Περιφέρειας ως υπουργός τότε Εσωτερικών, όσο και η επιγραφή στη αίθουσα του αμφιθεάτρου με το όνομα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι οποίες αφαιρέθηκαν το 2010 επί του τότε γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, Γιώργου Κίρκου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Leave a Reply

Your email address will not be published.