Βαρικό Φλώρινας: Μαθητής σε κρίσιμη κατάσταση- Δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Βαρικό Φλώρινας: Μαθητής σε κρίσιμη κατάσταση- Δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Δύσκολες περνά η οικογένεια 16χρονου μαθητή του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας από το Βαρικό Φλώρινας, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από κατανάλωση δηλητηριωδών μανιταριών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας, Α. Κωλέτσας, ο άτυχος μαθητής κατανάλωσε τα μανιτάρια την περασμένη Παρασκευή και την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, καθώς παραπονέθηκε ότι ένιωσε αδιαθεσία.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί και αυτό έθεσε σε συναγερμό τους γιατρούς ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών. Το παιδί εσπευσμένα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γεννηματάς στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με κάτοικο του Βαρικού Φλώρινας που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νεαρός με το πατέρα του και κάποιον φίλο τους από το χωριό, μάζεψαν άγρια μανιτάρια από το δάσος, τα οποία στην συνέχεια κατανάλωσαν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, το απόγευμα της Τρίτης ο μαθητής μεταφέρθηκε με έκτακτη πτήση για το Μόναχο της Γερμανίας, όπου ζει η μητέρα του, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και για αναζήτηση μοσχεύματος του ήπατος.

Ο πολιτιστικός σύλλογος του Βαρικού και η τοπική κοινότητα δρομολογούν ενέργειες για να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό, ώστε να υποστηριχτεί ο νεαρός.

Πηγή: news.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.