Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια

Αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια

Τα παιδιά που θα μπουν, όπως έχουμε πει, όταν θα πάρουν το απολυτήριό τους τον Ιούνιο του 2020, δηλαδή τα παιδιά που θα είναι τρίτη λυκείου από τον Σεπτέμβριο του 2019, θα μπουν με ένα σύστημα το οποίο θα ανακοινώσουμε προς το τέλος του μήνα δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας σε ερώτηση του κ. Χαρακόπουλου.

Ο Υπουργός για μια ακόμη φορά έθιξε τις αδυναμίες του τωρινού συστήματος που μπορεί να είναι αδιάβλητο όμως τα παιδιά δεν σπουδάζουν αυτό που θέλουν, έχει οδηγήσει στη νέκρωση της Γ Λυκείου, έκανε την παραπαιδεία.

Για τα θέματα αυτά δήλωσε ο Υπουργός αναλυτικά τα εξής:

Ξέρετε ότι μόνο το 30% των παιδιών πάνε στις δέκα πρώτες επιλογές τους; Τα υπόλοιπα βάζουν τριάντα πέντε επιλογές, πενήντα δύο επιλογές. Άρα, ένα από τα πράγματα στα οποία πρέπει –νομίζω- από κοινού να τείνουμε είναι ποιο σύστημα θα μπορέσει να αυξήσει τον αριθμό των παιδιών που θέλουν να σπουδάσουν αυτό που θέλουν να σπουδάσουν και να μην τους πετάει σε άσχετα θέματα.

Το δεύτερο θέμα, που είναι επίσης καίριο -και σε αυτό δεν έχει τοποθετηθεί το κόμμα σας με σαφήνεια- είναι το εξής: Είμαστε μια χώρα χωρίς Γ’ Λυκείου; Ναι ή όχι; Εμείς υποστηρίζουμε ότι είμαστε μια χώρα χωρίς Γ’ Λυκείου. Η Γ’ Λυκείου δεν υπάρχει εκπαιδευτικά, δεν υπάρχει παιδαγωγικά. Και μάλιστα το κακό αυτό πάει και στη Β’ Λυκείου. Σε αυτό δεν υπάρχει μια κοινωνική ομάδα που να πεις ότι φταίει. Είναι σίγουρο είναι ότι δεν φταίνε οι εκπαιδευτικοί. Είναι σίγουρο ότι δεν φταίνε οι γονείς. Είναι σίγουρο ότι δεν φταίνε οι μαθητές. Όμως, τι γίνεται; Είναι ένα σύστημα που με τον καιρό έχει κακοφορμίσει τόσο πολύ, που σαν τα καρκινικά κύτταρα πολλαπλασιάζεται και εκτοπίζει τα υγιή κύτταρα, που είναι, ποια; Είναι ακριβώς η Γ’ Λυκείου.

Πηγή: http://www.alfavita.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.