Αγωνία για την Astra airlines – Η ανακοίνωση της εταιρείας για τις ακυρώσεις πτήσεων

Αγωνία για την Astra airlines – Η ανακοίνωση της εταιρείας για τις ακυρώσεις πτήσεων

Μεγαλώνει η αγωνία για την αεροπορική εταιρία Astra Airlines, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και η λειτουργία της να είναι προβληματική. Μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση αναφορικά με τις ακυρώσεις πτήσεων.

Προβληματική εμφανίζεται η κατάσταση στην αεροπορική εταιρία Astra Airlines, αφού μετά τις ακυρώσεις πτήσεων των προηγούμενων ημερών, πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα κράτησης εισιτηρίου στην ιστοσελίδα της εταιρίας για κανέναν από τους προορισμούς που εξυπηρετεί, ενώ και το τηλεφωνικό κέντρο είναι «νεκρό».

Όπως αναφέρει το voria.gr, η εταιρεία, που φέτος συμπλήρωσε 11 χρόνια ζωής, φέρεται να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ο δανεισμός αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, φέρεται να έχει οφειλές γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ στην Goldair. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί των ιδιοκτητών της εταιρείας.

Η Astra Airlines εξέδωσε μία λιτή ανακοίνωση για τις ακυρώσεις των πτήσεων, ενώ δεν επισημαίνει τους λόγους στους οποίους οφείλεται η προβληματική λειτουργία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό σχετικά με τις πτήσεις που ακυρώθηκαν πρόσφατα ότι τα αιτήματα για την αποζημίωση των επιβατών θα εξεταστούν και θα απαντηθούν μέχρι την 15-11-2019. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και εργαζόμαστε για την ομαλή και εύρυθμη συνέχιση των πτήσεων μας».

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα της αεροπορικής εταιρείας και σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών προχώρησαν στην κατάρτιση επιχειρησιακού πλάνου.

«Υπήρξε συζήτηση με τις υπόλοιπες εταιρείες που κάνουν δρομολόγια και συνεργασία κυρίως με την Aegean, ώστε κανένας πολίτης ο οποίος έχει εισιτήριο να μην έχει κάποιο πρόβλημα» διαβεβαίωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Astra Airlines εκτελεί απευθείας πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη, προς Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ηράκλειο και Κω, καθώς και από Αθήνα προς Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία. Ο στόλος της αποτελείται από τέσσερα ιδιόκτητα αεροσκάφη.

http://www.gazzetta.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.