Έπεσε η αυλαία της 32ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτ. Μακεδονίας

Έπεσε η αυλαία της 32ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτ. Μακεδονίας

Έκλεισε τις πύλες της το βράδυ της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2016 η 32η «Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας» που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Κοζάνης και το Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το διάστημα 21 έως 26 στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους στο Δ.Δ. Κοίλων Κοζάνης.

Το κορυφαίο οικονομικό και κοινωνικό γεγονός της Περιφέρειας μας αγκαλιάστηκε ικανοποιητικά από επαγγελματίες και κοινό καθιστώντας για μία ακόμη χρονιά το θεσμό ανθεκτικό παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.

Ξεχωριστή ήταν φέτος στην έκθεση η παρουσία του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβαν) Mr. Sherman S. Kuo, γεγονός που σηματοδοτεί μία πολύ καλή προοπτική σε επίπεδο εμπορικών συνεργασιών μεταξύ της Ταϊβάν και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με τους παρουσία τους  θεσμικοί παράγοντες της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος επισκεπτών.

Την κορδέλα έκοψε ο  Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν) Mr. Sherman S. Kuo με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, ενώ αμέσως μετά φορείς και επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης γνωρίζοντας τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες της περιοχής και όχι μόνο.

Κατά την παραμονή του στην περιοχή ο Πρέσβης, συνοδεία του εμπορικού ακόλουθου Mr. Alfred Wang και του προϊσταμένου του πολιτικού τμήματος Fan Chiang Hao, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας & Εμπορίου Ματθαίου Καλαϊτζόπουλου, του Προέδρου του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Ευρενιάδη και του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη ξεναγήθηκε σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και γνώρισε από κοντά την παραγωγική διαδικασία των τοπικών προϊόντων και πως αυτά προωθούνται στην αγορά δίνοντας την υπόσχεση ότι σύντομα θα επισκεφθεί ξανά την περιοχή μας.

Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις B2B με επιχειρήσεις παραγωγικές και εμπορικές της περιοχής.

 

Ο Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Ευρενιάδης υπογράμμισε ότι έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα καθώς άνοιξε ένας ουσιαστικός διάλογος με τους επιχειρηματίες της περιοχής με δεδομένο ότι υπάρχει ενδιαφέρον για αμφίδρομες εμπορικές σχέσεις ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας & Εμπορίου Ματθαίος Καλαιτζόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία  των εμπορικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας ότι ενισχύουν και τις δύο πλευρές σε επίπεδο επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι την ημέρα των εγκαινίων το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, παρουσίασε την αγωνιστική μηχανή που θα συμμετάσχει στους φοιτητικούς αγώνες τύπου moto gp. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που αποτελεί πρωτοβουλία από ελληνική ομάδα και φυσικά επαινέθηκε από το κοινό. Την παρουσίαση έκανε ο Πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης.

Τέλος, είναι άξιο να σημειωθεί, πως κατά την διάρκεια της βραδιάς, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας χάρισε έξι ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε τρία σχολεία που το είχαν ανάγκη.

Παρουσία πλήθος κόσμου συνεχίστηκαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 32ης «Εμπορο-Βιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας».

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκθεσιακού κέντρου στα Κοίλα Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της κλαδικής μελέτης για την επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, παρουσίασε  την ενδιάμεση φάση των αποτελεσμάτων της κλαδικής μελέτης, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκε ο σκοπός της έρευνας, η μεθοδολογική προσέγγιση που χρησιμοποιήθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τα αρχικά αποτελέσματα που προέκυψαν από τα ερωτηματολόγια των επιχειρήσεων, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2016 οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά και να γευτούν ιδιαίτερα εδέσματα που μαγείρεψαν εννέα πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής. Η γαστρονομική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης συνοδεύτηκε από χορούς και τραγούδια.

Το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2016 στον αύλειο χώρο του εκθεσιακού κέντρου οι επισκέπτες της έκθεσης διασκέδασαν μουσικά με τους Παντελή Μόσχογλου, Λένα Ντίνα και Παύλο Κωστογλίδη σε μία μοναδική λαϊκή βραδιά.

Και το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016 όσοι βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου είχαν τη δυνατότητα πέρα από την περιήγηση στα περίπτερα των εκθετών να μετέχουν σε μοναδικές εκδηλώσεις που προγραμμάτισαν οι διοργανωτές.

Αναλυτικότερα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου οι σεφ Κώστας Κολιός και Στέλιος Πιτένης μαγείρεψαν με τοπικά προϊόντα και ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους σε  μοναδικά γευστικά μονοπάτια.

Ακολούθησε μία Rock – Blues μουσική εκδήλωση με τον Δημήτρη Γαύρο και την μπάντα του. Την βραδιά άνοιξε ο Τάσος Σαπαλίδης.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το Studio Beauty Βάσω Ιωάννου, τα Νυφικά – Είδη Γάμου «Βασίλειος» και το Κέντρο Αισθητικής & Κοσμητολογίας «Spi.R.it» της Ράνιας Σπυρίδου παρουσίασαν ιδιαίτερα νυφικά χτενίσματα και τις νέες τάσεις για το 2017.

Ακολούθως οι επισκέπτες κινήθηκαν σε Pop – Rock ρυθμούς με το συγκρότημα «The Bahalows».

Με σύνθημα «ποδηλατώ με ασφάλεια, φορώντας πάντα κράνος», η  Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου- τελευταία μέρα της Έκθεσης- ήταν αφιερωμένη στα παιδιά που παρακολούθησαν τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία το προηγούμενο διάστημα, καθώς και στο περίπτερο της Τροχαίας Κοζάνης. Στο πλαίσιο αυτό κληρώθηκαν από χορηγούς 33 ποδήλατα με κράνη ποδηλασίας. Όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης η Τροχαία Κοζάνης κλήρωσε στο σύνολό τους 38 ποδήλατα.

Επίσης στο πλαίσιο της 32ης έκθεσης λειτούργησε όλες τις ημέρες και ώρες κοινωνικό οδοντιατρείο με την υποστήριξη της ΔΕΗ. Στον προαύλιο χώρο της έκθεσης, η κινητή Οδοντιατρική Μονάδα με τους Γιατρούς του Κόσμου παρείχαν πρωτοβάθμια οδοντιατρική εξέταση και συμβούλευαν γονείς και παιδιά για την στοματική υγιεινή. Παράλληλα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Κοζάνης παρέδωσαν Βασικά Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες, ενώ ένα ασθενοφόρο της μονάδας τους ήταν σταθμευμένο στον προαύλιο χώρο όλες τις ημέρες.

Η διοίκηση του εκθεσιακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί θερμά όλους τους εκθέτες, τους πρωταγωνιστές της έκθεσης, που παρά τις δυσκολίες τίμησαν και φέτος με την συμμετοχή και πολύ καλή παρουσία τους το θεσμό. Όλες τις εθελοντικές ομάδες, τον Ερυθρό Σταυρό και τους διασώστες που κάθε χρόνο δίνουν το παρόν. Και φυσικά τους επισκέπτες που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τις δράσεις της έκθεσης όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος ευχαριστεί θερμά τα ΜΜΕ της περιοχής για την κάλυψη και προβολή όλων των δράσεων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.