Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στη Δημοτική Κοινότητα Αιανής

Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στη Δημοτική Κοινότητα Αιανής

Με αφορμή την έναρξη του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου από 25-04-2018 στην περιοχή της Αιανής, χθες (02-05-2018) πραγματοποιήθηκε τελετή αγιασμού στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Αιανής όπου φιλοξενείται ο Τοπικός Αστυνόμος.

Ο Τοπικός Αστυνόμος επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ασκεί προανακριτικά καθήκοντα, όπως προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις και προβαίνει στις άμεσες ανακριτικές πράξεις, μέχρι να επιληφθεί η αρμόδια Υπηρεσία.

Παράλληλα αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών που έχουν ως σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ευρίσκονται σε άμεση επαφή με την Αστυνομία, γεγονός που συμβάλει στη δημιουργία περαιτέρω σχέσεων εμπιστοσύνης και αμφίδρομης συνεργασίας, εξασφαλίζοντας την ικανοποιητική επίλυση των προβλημάτων τους.

Στην παραπάνω τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Κοινότητα Αιανής του Δήμου Κοζάνης παρέστησαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Ελευθέριος Ιωαννίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης Χαράλαμπος Θεοχάρης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Αιανής και Ελίμειας, Κωνσταντίνος Βακουφτσής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, Αντώνιος Κύρινας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής, Κωνσταντίνος Κύρινας καθώς και φορείς και πολίτες της περιοχής.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.