Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας(Σ.Ο.Π.Π) Λόγω Κορωναϊου

Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας(Σ.Ο.Π.Π) Λόγω Κορωναϊου

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα  Τρίτη 17 Μαρτίου 2020  στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου (για να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις των συμμετεχόντων),  με μοναδικό θέμα τον συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση του Κορωναϊού-Covid19, που πλήττει και την περιοχή μας.

Στη σύσκεψη, την οποία συντόνιζε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, συμμετείχαν: οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, Παναγιώτης Κώττας, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, οι Αντιδήμαρχοι  Καστοριάς και Νεστορίου, ο Διοικητής του 15ου ΣΠ/ «XV ΜΠ»,   ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς,   ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Καστοριάς,  ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου (Γ.Ν) Καστοριάς, ο υπεύθυνος ΕΚΑΒ, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, ο Πρόεδρος του ΕΤΑΚ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αιμοδοτών Καστοριάς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Καστοριάς.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης:

  • Προτάθηκε προς τον Διοικητή του Γ.Ν. Καστοριάς η δημιουργία δύο κέντρων αιμοληψίας, εκτός Νοσοκομείου, ένα στο Κέντρο Αιμοληψίας του Δήμου Καστοριάς και ένα στο ΚΑΠΗ του Δήμου Άργους Ορεστικού.
  • Προτάθηκε να υπάρξει ετοιμότητα του ΚΕΦΙΑΠ, ώστε να αποτελέσει εναλλακτική λύση φιλοξενίας συμβατικών περιστατικών.

 

  • Αποφασίστηκε να υπάρχει οδηγός και όχημα επιφυλακής όλο το εικοσιτετράωρο στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς και από ένα σε κάθε Δήμο.
  • Αποφασίστηκε η λειτουργία και γνωστοποίηση τηλεφωνικής γραμμής με σκοπό τον συντονισμό μεταξύ των πολιτών και των υπηρεσιών.

Ακολουθούν τα τηλέφωνα επικοινωνίας: Για την ΠΕ Καστοριάς 2467350200,  Για τον Δήμο Καστοριάς   2467351103, Για τον Δήμο Άργους Ορεστικού 24673 51301,  Για τον Δήμο Νεστορίου  24673 52300.

 

  • Αποφασίστηκε η Εντατικοποίηση της λειτουργίας των δομών των Δήμων Βοήθεια στο Σπίτι, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη υποστήριξη των ευπαθών ομάδων και ιδιαίτερα αυτών της τρίτης ηλικίας.
  • Αποφασίστηκε: α) η Διάθεση μασκών και γαντιών προς την Αστυνομική Διεύθυνση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς και β) η Προμήθεια και παραχώρηση μέσων ατομικής προστασίας προς το ΕΚΑΒ Καστοριάς για την διευκόλυνση του έργου τους.
  • Εξετάστηκε η περίπτωση διάθεσης ενός από τους δύο ιατρούς του 15ου ΣΠ/ «XV ΜΠ», ώστε να συνδράμει, εάν χρειαστεί, στο ιατρικό προσωπικό του Γ.Ν. Καστοριάς.
  • Προτάθηκε η απαγόρευση λειτουργίας παιδικών χαρών, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο του συνωστισμού.
  • Ο Διοικητής του 15ου ΣΠ/ «XV ΜΠ»,κ. Αγαπάκης, ενημέρωσε ότι συνεχίζεται η δυνατότητα παροχής έτοιμων γευμάτων ΜΟΝΟ σε πακέτο, από τις δύο Λέσχες Αξιωματικών Καστοριάς (τηλ.24670 23794) και Άργους Ορεστικού (τηλ. 24670 41855) για την εξυπηρέτηση και των πολιτών.
  • Αποφασίστηκε η Ενεργοποίηση Πλατφόρμας Τηλεδιάσκεψης για τον αμεσότερο συντονισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών των αρμόδιων φορέων.

 

Τελευταίο και σημαντικότερο μέτρο, όμως, τονίστηκε ότι παραμένει το σύνθημα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, το οποίο πρέπει να υιοθετηθεί και να ακολουθηθεί από ΟΛΟΥΣ μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.