Έκτακτη Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Καστοριάς λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Έκτακτη Συνεδρίαση  Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Καστοριάς λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Σε συνέχεια της  τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής  12 Φεβρουαρίου 2021  με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη  Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στην Περιφέρειά μας τις επόμενες ώρες, συνεδρίασε έκτακτα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς  υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη  Δημήτρη Σαββόπουλου και παρουσία του Περιφερειάρχη.

Ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα της Π.Ε. Καστοριάς βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, σύμφωνα με όσα τόνισε ο  Αντιπεριφερειάρχης: «Βρισκόμαστε σε επιφυλακή και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε σε οποιοδήποτε σημείο, αν και εφόσον χρειαστεί, σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους Δήμους, το 15ο «XV MΠ», την Αστυνομία, την Πυροσβεστική,  το ΕΚΑΒ, το ΕΤΑΚ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η συνεργασία όλων αποτελεί  εγγύηση για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Στο ΣΟΠΠ συζητήθηκαν όλες  οι λεπτομέρειες, επιβεβαιώθηκε ο άρτιος συντονισμός και λήφθηκαν τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή.

Συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων φαινομένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.