Άδεια παραγωγής ενέργειας από υδροστρόβιλο εξασφάλισε ο Δήμος Άργους Ορεστικού από τη ΡΑΕ

Άδεια παραγωγής ενέργειας από υδροστρόβιλο εξασφάλισε ο Δήμος Άργους Ορεστικού από τη ΡΑΕ

Την προέγκριση της άδειας παραγωγής ενέργειας από υδροστρόβιλο τύπου KAPLAN έλαβε, χθες, ο Δήμος Άργους Ορεστικού από τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), μετά από αίτημα που είχε υποβάλει τον Δεκέμβριο του 2020 (αριθ. αίτησης Γ-011429/17-12-2020).

Έτσι, με την πληρωμή του τέλους Βεβαίωσης Παραγωγού, έχει το δικαίωμα να κατασκευάσει τον συγκεκριμένο υδροστρόβιλο με εγκατεστημένη ισχύ 1,35 MW και μέγιστη απόδοση 1,48 MW στον ποταμό Αλιάκμονα, στο πλαίσιο της κοινωφελούς Ενεργειακής Κοινότητας που έχει συστήσει ήδη από το 2019.

Σκοπός του Δήμου Άργους Ορεστικού είναι η ενέργεια που θα παράγεται να συμψηφίζεται (με τη διαδικασία του net metering) με αυτήν που απαιτείται σε αντλιοστάσια, ΦΟΠ και δημοτικά κτίρια, ενώ θα καλύπτει και τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων του Δήμου. Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλλουν και τα φωτοβολταϊκά πάρκα που αναμένεται, επίσης, να δημιουργηθούν.

Γίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρη η περιβαλλοντική και κοινωνική πολιτική που επιδιώκει να εφαρμόσει ο Δήμος Άργους Ορεστικού, ο οποίος ως παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, εξασφαλίζει την ενεργειακή του αυτάρκεια και παράλληλα καταπολεμά τον ενεργειακό αποκλεισμό νοικοκυριών που έχουν ανάγκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.