Χωρίς ενδιαφέρον για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ούτε από την Καστοριά

Χωρίς ενδιαφέρον για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ούτε από την Καστοριά

Μόνο μία αίτηση οφειλέτη από τη Δυτική Μακεδονία έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής για το Εξωδικαστικό Μηχανισμό  και συγκεκριμένα από την Καστοριά, με το καμπανάκι να χτυπά για τις χρεωμένες επιχειρήσεις  που έχουν την δυνατότητα προστασίας, εκμεταλλευόμενοι τον νόμο έως και το τέλος του 2018. Αυτό τόνισαν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές της ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός – Ρύθμιση οφειλών – Ακατάσχετο λογαριασμών» και διοργανωτές το ΚΕΠΚΑ Δ. Μακεδονίας και το  Σύλλογο Λογιστών Κοζάνης.

Όπως τόνισε η Συντονίστρια Εξωδικαστικού Μηχανισμού για τη Δυτική Μακεδονία  Ασπασία Βυτανιώτη, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στον επιχειρηματία να ρυθμίσει τις οφειλές του προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, προς το δημόσιο και τους ιδιώτες, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε μέχρι στιγμής το αναμενόμενο ενδιαφέρον. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Γιάννης Θεοφύλακτος, ο Βασίλης Ιωαννίδης, Πρόεδρος ΚΕΠΚΑ Δ. Μακεδονίας, Δικηγόρος,ο  Θανάσης Αλεξόπουλος, Δικηγόρος Θεσνίκης και η Ασπασία Βυτανιώτη, Συντονίστρια Εξωδικαστικού Μηχανισμού, Δικηγόρος.

Στην πρόθεση του ΚΕΠΚΑ να ενημερώσει για το νέο νόμο που αφορά στη ρύθμιση των οφειλών και εφαρμόζεται από τον Αύγουστο, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος ΚΕΠΚΑ Δ. Μακεδονίας ο Βασίλης Ιωαννίδης.

Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Κοζάνης, Βασίλης Μόσχος,  έκανε λόγο για αναγκαιότητα να υπάρχει ενημέρωση για το νόμο για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε αποτέλεσμα «Είναι ένας νόμος που θα βοηθήσει την κοινωνία  καθώς όπως είπε  για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής χρεών εξωδικαστικός.

Ο  βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης  Γιάννης Θεοφύλακτος υπογράμμισε ότι ο νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό δεν έχει περάσει στη συνείδηση των επιχειρηματιών και τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης

Ο κ. Θεοφύλακτος ανέφερε ακόμα ότι αναμένεται το επόμενο διάστημα η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ρυθμίζει τα χρέη των επιχειρηματιών από 20 έως 50χιλ ευρώ, στο δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, καθώς όπως είπε,  είναι έτοιμη και έχει περάσει στο σύνολο της από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Ωστόσο σημείωσε ακόμα, ότι θα λειτουργήσει τις επόμενες εβδομάδες η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τους επιχειρηματίες, με τις προϋποθέσεις να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την  διαγραφή προστίμων, τόκων υπερημερίας και προσαυξήσεων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου ert.gr

 

kozani.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published.