Τρόποι για να νοστιμέψεις τα 6 πιο ΑΠΑΛΕΥΤΑ φαγητά της ελληνικής κουζίνας

Τρόποι για να νοστιμέψεις τα 6 πιο ΑΠΑΛΕΥΤΑ φαγητά της ελληνικής κουζίνας

Σπανακόρυζο; Αγκινάρες; Μπάμιες; Έχουμε λύσεις.

Αυτό το θέμα μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο.

Τότε που φεύγαμε από το σχολείο και αναρωτιόμασταν το φαγητό που μας περιμένει στο σπίτι. Μπριζόλες. Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες. Κεφτεδάκια τηγανητά.

Και όταν έφτανες τελικά στην κουζίνα, αντίκριζες αυτό.

 

Δεν θέλουμε να μιλήσουμε για την απογοήτευση και το κλάμα, αλλά ισχύει πως μέχριο και σήμερα κάποια φαγητά παραμένουν ΑΠΑΛΕΥΤΑ. Δεν σώζονται με τίποτα. Ή μήπως σώζονται;

Με πολλή φαντασία και με την βοήθεια του σεφ Γιώργου Παρτσόπουλου, βρήκαμε μερικές καλές λύσεις για να κάνεις αυτά τα απάλευτα φαγητά λίγο πιο νόστιμα.

1. Φακές

 

Τι είναι: Όχι και το πιο τρομαχτικό πιάτο που μπορεί να σου τύχει.
Πώς τις αντιμετωπίζεις: Ρίχνεις τις ελπίδες σου σε αλλαντικό ή ψάρι. Κατά κύριο λόγο σαλάμι αέρος ή ρέγγα καπνιστή μιας και τα δύο έχουν δυνατή γεύση. Συμπληρώνεις με ελιές, ωμό κρεμμύδι και πολλές φέτες ψωμί.

 

2. Φασολάδα

 

Τι είναι: Φαγητό που σου θυμίζει στρατό και προειδοποίηση να αποφεύγεις τους κλειστούς χώρους με τρίτους.
Πώς την αντιμετωπίζεις: Στο Πήλιο ξέρουν. Λουκάνικο χωριάτικο μερακλίδικο, το οποίο το τηγανίζεις σε ελαιόλαδο. Το κόβεις κομμάτια και το κάνεις μπλουμ στη φασολάδα σου MAZI με το τηγανισμένο λάδι. Και ναι, κάνει διαφορά. Συνόδεψε με ψωμί (λευκό).

 

3. Αρακάς

 

Τι είναι: Η δυστυχία μεταμορφωμένη σε πράσινους βώλους.
Πώς τον αντιμετωπίζεις: Κανονικά με μούντζες. Έχουμε έναν γενναίο συνάδελφο ο οποίος πετάει από πάνω μαγιονέζα για να σώσει την κατάσταση, αλλά δεν το προτείνουμε και ιδιαίτερα. Οπότε πάμε στα βασικά. Ο αρακάς σώζεται με ψωμί  και φέτα. Λιγότερος αρακάς στο πιάτο και περισσότερες πατάτες (σ.σ.: να υποθέσουμε ότι υπάρχουν πατάτες στην κατσαρόλα έτσι;), τουλάχιστον 4 κομμάτια φέτα, μισή φραντζόλα ψωμί και προσευχές στον Παντοδύναμο να μην κάνεις εμετό.

4. Σπανακόρυζο

 

Τι είναι: Το χειρότερο πάντρεμα. Ακόμα και το ρύζι ντρέπεται.
Πως το αντιμετωπίζεις:  Αρχικά πολύ αλάτι και πιπέρι για να στρώσει η κατάσταση. Αν θέλεις τυρί καλύτερα να ποντάρεις σε κάτι με γεμάτη γεύση. Προσωπικά θα πρότεινα ροκφόρ. Αν πάλι το κοιτάς και σε πιάνει εμετός, δοκίμασε τυριά όπως γραβιέρα, μετσοβόνε ή ακόμα και παρμεζάνα. Αν πάλι θες αλλαντικά, δεν υπάρχει τίποτε πιο πλούσιο και γεμάτο σε γεύση από την μορταδέλα.

 

5. Αγκινάρες

 

Τι είναι: Μάλλον Παρασκευή και 13.
Πώς τις αντιμετωπίζεις: Δύσκολη περίπτωση και μεγάλη πρόκληση. Η αγκινάρα ανήκει στα φαγητά που είτε μπορείς, είτε δεν μπορείς να φας. Ο Γιώργος ωστόσο προτείνει μία κίνηση ματ για να κατέβουν στο στομάχι. Ετοίμασε σαγανάκι με μαλακό τυρί όπως είναι το τσένταρ (αν δεν έχεις βολέψου με γκούντα). Η μαλακή υφή του θα απλωθεί πάνω στις αγκινάρες και θα δώσει πιο πλούσια γεύση. Αν δεν σε έχει πιάσει βαρεμάρα, μπορείς να ψιλοκόψεις μπέικον και να το ρίξεις από πάνω.

 Υπάρχουν και χειρότερα. Όπως τα φαγητά του στρατού.

6. Μπάμιες

 

Τι είναι:  Ό,τι χειρότερο εξαπλώθηκε στη Γη μετά την βουβωνική πανώλη.
Πώς τις αντιμετωπίζεις: Παίρνεις την κατσαρόλα. Ανοίγεις μία μεγάλη τρύπα στον κήπο. Την βάζεις μέσα και πριν την θάψεις την κατουράς. Καλύπτεις με χώμα. Παραγγέλνεις δύο σουβλάκια.

Πηγή: Ratpack.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.