Το masati ακονίζει τα μαχαίρια του…

Το masati ακονίζει τα μαχαίρια του…

masati-19

Σε μια από τις πιο ωραίες γειτονιές του Άργους Ορεστικού και με οκτώ χρόνια ιστορία, το masati στα Μαχαιράδικα είναι ίσως το πιο… μπαρ του Νομού. Και δικαίως, δηλαδή, γιατί και αξιοζήλευτη κάβα διαθέτει, και μουσικάρες θα ακούσεις, και μεγάλη μπάρα έχει και, τέλος πάντων, είναι από αυτά τα μαγαζιά που βλέπουμε σε νουάρ ταινίες και απορούμε αν υπάρχουν. Ε, υπάρχουν λοιπόν!

Κείμενο, φωτογραφίες: Μάρκος Πετρόπουλος

masati-20

Το masati, έτσι ονομάζεται το σιδερένιο εργαλείο που ακονίζουν τα μαχαίρια, το επέλεξαν για όνομα οι ιδιοκτήτες Κλαίρη και Ηλίας για να τιμήσουν την ξεχωριστή αυτή περιοχή του Άργους. Κι έτσι ανάμεσα στα μικρά σπιτάκια της γειτονιάς αυτής, στο ξέφωτο στη γωνιά του πεζόδρομου γεννήθηκε το 2008, στο διώροφο κτίσμα του 1890, το μπαρ που έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη.

masati-6

Πάρτι μέχρι το πρωί, ξεχωριστά live, bazaar, guest dj’s, καλοκαιρινά ξενύχτια στον πεζόδρομο, χειμωνιάτικες βραδιές με jazz στη ξύλινη μπάρα.

masati-11

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά το masati ανακαινίστηκε, κρατώντας όμως ανέπαφα, όλα αυτά που το κάνουν ξεχωριστό. Το μοναδικό back bar με τα φινιστρίνια, τη θήκη με τα cd του Ηλία (θα βρεις από Tom Waits και reggae συλλογές, μέχρι μποσανόβες σε συλλεκτικές εκδόσεις), τις φωτεινές πινακίδες με την κυρία Nina Simone και τους Velvet Underground, την κρεμάστρα-πολιτεία, το ζωγραφισμένο τραπέζι.

masati-7

Και μαζί με αυτά δύο πίνακες του εικαστικού Γιώργου Τραγάκη, επανεκτυπώσεις από τη θρυλική έκδοση area των εκδόσεων PHAIDON, χειροποίητα διακοσμητικά δια χειρός Ηλία.

Για την κάβα τα λόγια είναι περιττά. Περισσότερες από 70 ετικέτες, σπέσιαλ ουίσκι, φρέσκα υλικά για κοκτέιλ και φυσικά τσίπουρο (σεβασμός στην παράδοση) με χειροποίητους μεζέδες, βεβαίως βεβαίως.

masati-13

Το masati σας ταξιδεύει στη νουάρ εποχή του αλκοόλ. Ακολουθήστε το, άφοβα…

masati
Μαχαιράδικα, Άργος Ορεστικό
Γρηγορίου Γήτα 8
24670 41962

masati-17

   masati-1 masati-2 masati-5   masati-8 masati-9 masati-10    masati-14 masati-15

Leave a Reply

Your email address will not be published.