Το ελπχ Όρμος στα Ραγκουτσάρια (πρόγραμμα)

Το ελπχ Όρμος στα Ραγκουτσάρια (πρόγραμμα)

Το ελπχ ΟΡΜΟΣ συνεχίζει την παράδοση του Καστοριανού καρναβαλιού και συμμετέχει και εφέτος με το μπουλούκι του όλες τις ημέρες των «Ραγκουτσαριών» . Ελάτε μα την παρέα του ΟΡΜΟΥ για να ξεχυθούμε με πατινάδες στους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης, να διασκεδάσουμε στο παραδοσιακό γλέντι της χοροεσπερίδας μας, και να παρελάσουμε στην Πατερίτσα με κατάληξη το Ντολτσό, πάντα με παρέα την καταπληκτική ορχήστρα ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ!

Το Σάββατο συμμετέχουμε στην έναρξη των Ραγκουτσαρίων μπροστά από το δημαρχείο και συνεχίζουμε με την χοροεσπερίδα μας στην Γεύση και Μελωδία, την Κυριακή έχουμε έναρξη από το εμπορικό κέντρο και κατάληξη αργά το βράδυ στο παραδοσιακό καφενείο του Κώστα, και τέλος, την Δευτέρα παρελαύνουμε με θέμα τα «ΕΡΧΟΜΑΤΑ»!

Τα «ΕΡΧΟΜΑΤΑ» αναφέρονται στις σκηνές που λάμβαναν τόπο κατά την περίοδο 1900-1920 στην πόλη της Καστοριάς, όπου οι ξενιτεμένοι Καστοριανοί επέστρεφαν για τις γιορτές από όλες τις πλευρές του κόσμου. Τα άτομα αυτά, που συνήθως ήταν εύπορα, μετέφεραν διαφορετικές κουλτούρες και συνήθειες, και στην προσπάθεια τους να τα αναδείξουν κατέφευγαν πολύ συχνά σε ιδιαίτερες υπερβολές, τις οποίες και θα αναπαραστήσουμε μέσα από μια διττή σκοπιά παράδοσης και σάτιρας! Για πληροφορίες – κρατήσεις στο 6932917730 (ΜΙΧΑΛΗΣ) & 6941550711 (ΤΖΟΥΛΙΑ) Σας περιμένουμε 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.