Τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων Εθελοντών Νοσηλευτικής και Εθελοντών  Σαμαρειτών (φωτό)

Τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων Εθελοντών Νοσηλευτικής και Εθελοντών  Σαμαρειτών (φωτό)

 

Πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο  3 Δεκεμβρίου η τελετή απονομής πτυχίων και προαγωγών  των Εθελοντών Νοσηλευτικής και των Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς.

Την   εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο  Calma, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης  του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού  Αντώνιος  Αυγερινός, η τομεάρχης  Νοσηλευτικής του  Ε.Ε.Σ Παρασκευή  Φελέκη, ο εκπαιδευτής εκπαιδευτών του  Σώματος Εθελοντών  Σαμαρειτών- Διασωστών και Ναυαγοσωστών του  Ε.Ε.Σ  Ζακί Μεμέτ Αλί,  εκπρόσωποι  των αρχών της περιοχής μας και πολύς κόσμος.

Η τελετή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος  του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καστοριάς  Φιλώτας Ταλίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ερυθρού  Σταυρού  και στις θεμελιώδεις αρχές αυτού του μεγάλου ανθρωπιστικού κινήματος που είναι ο ανθρωπισμός, η ανεξαρτησία, η αμεροληψία, ο εθελοντισμός, η  ενότητα, η ουδετερότητα και  η παγκοσμιότητα.

Ενώ, απευθυνόμενος στους εθελοντές του τμήματος υπογράμμισε: «Διαφυλάξτε στο ακέραιο τις αξίες του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού. Προστατέψτε το έμβλημά μας για να μπορεί να σας προστατεύει».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κεντρικής  Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός   ο οποίος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού που γιορτάζεται στις  5 Δεκεμβρίου, επικεντρώθηκε  στην προσφορά των  εθελοντριών και των εθελοντών του  Ε.Ε.Σ.   στα  140 χρόνια της πορείας του.

Μίλησε ακόμη για  τις δράσεις του  Ε.Ε.Σ ιδιαίτερα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα με την έλευση των προσφύγων στη  χώρα μας.

Δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί στο έργο που επιτελείται στο Περιφερειακό Τμήμα του  Ε.Ε.Σ Καστοριάς και  στο Ιατρείο Α΄ Βοηθειών επισημαίνοντας: «Είμαι  ειλικρινά ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί σ’ αυτή την ωραία πόλη παράγεται  διαχρονικά ένα ωραίο έργο το οποίο τιμά τον  Ελληνικό  Ερυθρό  Σταυρό. Το έργο αυτό  βεβαίως  οφείλεται στους  διαχρονικά υπάρξαντες  προέδρους, μέλη  διοικητικών συμβουλίων και βεβαίως στις  ωραίες εθελόντριες  πραγματικά και εθελοντές  σ’αυτά τα ωραία θα έλεγα εθελοντικά νιάτα τα οποία έχουν τιμήσει διαχρονικά κατά τον μέγιστο και ύψιστο  βαθμό τις θεμελιώδεις αρχές  μας. Για μας είναι ο  φάρος που οδηγεί την πορεία μας».

Ακολούθησε η απονομή  πτυχίων στους εθελοντές Νοσηλευτικής και στους εθελοντές Σαμαρείτες  και η υπόσχεση του εθελοντή.

Δόθηκαν επίσης  προαγωγές σε παλαιότερες εθελόντριες Νοσηλευτικής .

Η τελετή έκλεισε με την απονομή τιμητικών πλακετών. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν ο πρώην πρόεδρος του  Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καστοριάς Δημήτριος Ταλίδης, η πρώην πρόεδρος της Εφορείας Εθελοντών Νοσηλευτικής του τμήματος   Ειρήνη Οικονομίδου   και  το μέλος του  Δ.Σ. του  Τμήματος Ε.Ε.Σ Καστοριάς αείμνηστος Θεόδωρος Βασιλείου την τιμητική πλακέτα του  οποίου,  παρέλαβε η σὐζυγός του.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η εκπαιδεύτρια –νοσηλεύτρια του  Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καστοριάς Ελισάβετ Βούρδα και η  αρχηγός του  Σώματος Εθελοντών  Σαμαρειτών και Διασωστών του  Περιφερειακού Τμήματος .Ε.Ε.Σ Καστοριάς  Ελένη  Βελισσαρίδου.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leave a Reply

Your email address will not be published.