Σύλληψη δύο αλλοδαπών σε δασική περιοχή της Καστοριάς για παράνομη υλοτομία

Σύλληψη δύο αλλοδαπών σε δασική περιοχή της Καστοριάς για παράνομη υλοτομία

Συνελήφθησαν χθες (16-12-2017) το μεσημέρι σε δασική περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, -2- υπήκοοι Αλβανίας 30 και 44 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και της λαθροϋλοτομίας, αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή του Πολυανέμου Καστοριάς, κοντά στην Ελληνοαλβανική οριογραμμή, τους ανωτέρω να υλοτομούν σε δημόσια δασική έκταση, χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας.

Οι προαναφερόμενοι, όπως προέκυψε είχαν εισέλθει στο Ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και είχαν προβεί στην κοπή ξυλείας δρυός περίπου δυόμιση -2,5- κυβικών μέτρων, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο -2- τσεκούρια και πέντε -5- άλογα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.