Συνάντηση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού με τον Υπουργό Παιδείας για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στο Βογατσικό

Συνάντηση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού με τον Υπουργό Παιδείας για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στο Βογατσικό

Χθες Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη και του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου, η οποία είχε ζητηθεί πριν τέσσερις μήνες από τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, με αντικείμενο συζήτησης την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην Τοπική Κοινότητα Βογατσικού.

Στην ευχάριστη και εποικοδομητική συζήτηση διάρκειας μίας ώρας ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τα πλεονεκτήματα της πρότασης του Δήμου Άργους Ορεστικού, για την οποία εξέφρασε την ικανοποίηση και τον θαυμασμό του. Δυστυχώς όμως, όπως διαπιστώσαμε, ήταν η πρώτη φορά που ο Υπουργός Παιδείας ενημερωνόταν για τη συγκεκριμένη πρόταση, παρά το γεγονός ότι πλήρης φάκελος αυτής είχε αποσταλεί τουλάχιστον τρεις φορές στους υπηρεσιακούς του υφισταμένους.

Η ευαρέσκεια του κ. Υπουργού εκφράστηκε με την καινοτόμο πρότασή του να συνδυαστεί η προοπτική ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου στο Βογατσικό παράλληλα με τη μετατροπή των κατασκηνώσεων του Βογατσικού σε έναν πρότυπο πανελλαδικής εμβέλειας θεσμό μουσικών κατασκηνώσεων ως κέντρο αναφοράς όλων των Μουσικών Σχολείων της χώρας. Επιπρόσθετα υπήρξε ταύτιση απόψεων για την ανάπτυξη και υλοποίηση κοινών δράσεων και δομών που σχετίζονται με τα παραπάνω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.