Πέντε χρήσεις του μελιού εκτός της κουζίνας

Πέντε χρήσεις του μελιού εκτός της κουζίνας

Τα οφέλη του μελιού για την υγεία είναι πολλά και σημαντικά αποτελώντας μια από τις πιο παλιές γλυκαντικές ουσίες πάνω στη γη.

Το προϊόν των μελισσών περιέχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες το καταστούν μία από τις πιο ευεργετικές τροφές. Εκτός από τη διατροφή, ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού.

Δείτε παρακάτω πέντε χρήσεις του μελιού εκτός της κουζίνας…

1. Επουλώνει πληγές

Μια ελάχιστη ποσότητα μελιού είναι αρκετή για να σκοτώσει την πλειοψηφία των βακτηριακών κυττάρων του δέρματος που περικυκλώνουν ένα τραύμα. Δοκιμάστε να βάλετε πολύ λίγη ποσότητα μετά από ένα μικρό κόψιμο.

Δείτε επίσης: Χειροποίητα κοσμήματα για κάθε στυλ

2. Απαλύνει τον κνησμό από έντομα

Το μέλι έχει την ιδιότητα να ανακουφίζει τον κνησμό, αφού διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να μειώσει τη φαγούρα και τον ερεθισμό του δέρματός σας μετά από κάποιο τσίμπημα.

3. Θεραπεύει την ακμή 

Σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν είδη μελιού, όπως είναι το θεραπευτικό Manuka, τα οποία μπορούν να θεραπεύσουν αποτελεσματικά την ακμή και τις φλεγμονές του δέρματός. Αν το πρόσωπο, η πλάτη ή το στήθος σας έχει γεμίσει με σπυράκια ακμής… το μέλι είναι ιδανικό για την αντιμετώπισή τους!

4. Καταπραΰνει το βήχα

Το μέλι λειτουργεί κάποιες φορές πιο αποτελεσματικά ακόμη και από το σιρόπι στην καταστολή του βήχα και οδηγεί προς τον ήσυχο ύπνο. Είναι ικανό να απαλύνει με ευκολία τον πόνο στο λαιμό ενώ χάρη στη σύστασή του μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και τους ιούς.

5. Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα

Το μέλι είναι μία ιδανική ενυδατική κρέμα, ειδικά εάν έχετε ξηρό δέρμα στην περιοχή των αγκώνων ή στα χέρια σας. Τρίψτε πάνω στις περιοχές λίγο μέλι και αφήστε το να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Ξεπλύνετε και θα έχετε ένα απαλό δέρμα.

baby.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.