Πέντε συνήθειες που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερος

Πέντε συνήθειες που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερος

Απλά, καθημερινά, αλλά κρίσιμα λάθη που κάνεις και σου προσθέτουν χρόνια.

Είναι αναπόφευκτο η φυσική φθορά να επέλθει και στο δικό σου σώμα. Τα σημάδια του χρόνου αργά ή γρήγορα θα σε επισκεφτούν. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ως άντρας μεγαλώνεις όμορφα και ότι οι γκρίζοι κρόταφοι είναι περισσότερο γοητεία παρά σημάδι γήρατος, η κουρασμένη όψη και το θαμπό δέρμα δεν έχουν γένος και είναι αποκρουστικό θέαμα, κυρίως στις ηλικίες που δεν τους αρμόζει.

Γιατί μπορεί οι γυναίκες να σε θέλουν με τις γκρι ανταύγειες του Clooney και οι λεπτές γραμμές στο μέτωπο να δηλώνουν εμπειρία, αλλά μέχρι εκεί. Δεν χρειάζεται να αφεθείς στα χέρια του χρόνου αψηφώντας την επίδραση της ηλικίας και κυρίως όλων εκείνων των συνηθειών που επισπεύδουν τα συμπτώματα. Αυτή σου η ‘καλλωπιστική αναισθησία’ συμβαίνει συχνά να σε γερνά και πριν την ώρα σου.

Αφού αργά ή γρήγορα ο χρόνος θα περάσει και θα αφήσει τα σημάδια του, εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προλάβεις ή να καθυστερήσεις μερικά, παρατείνοντας έτσι την περίοδο της νεότητάς σου ή ακόμα καλύτερα ομορφαίνοντας την ωριμότητά σου.

Μάγουλο βερίκοκο, βελούδινη επιδερμίδα

Ενυδάτωση και προστασία: Λέξεις ταμπού για την ανδρική περιποίηση που πρέπει, όμως, να τις συμπεριλάβεις στην καθημερινότητά σου. Φυσικά, μιλώντας για ενυδάτωση αναφέρομαι σε μία κρέμα προσώπου και όπου προστασία σκέψου αντηλιακό. Είμαι σίγουρη ότι αυτές οι δύο λέξεις δεν έχουν καμία θέση στην καθημερινή σου ρουτίνα. Μετά το ξύρισμα – κι αν! – και το πλύσιμο των δοντιών βρίσκεται το χάος και μετρο-σέξουαλ φύση ξεκινά. Λάθος! Ειδικά στη χώρα που ζούμε χρειάζεσαι και ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο κι όχι μόνο όταν λιάζεσαι στην παραλία. Το αφυδατωμένο από τον ήλιο πρόσωπο και η κουρασμένη επιδερμίδα δεν είναι καθόλου γοητευτικά, μόνο αποκρουστικά. Μία ενυδατική με spf (αντηλιακός δείκτης προστασίας) δεν είναι ντροπή.

Ο άντρας με κοιλίτσα είναι γοητευτικός

Περπάτα, τρέξε, κάνε ποδήλατο, ξεκίνα ένα σπορ. Δεν είπαμε να γίνεις πρωταθλητής, ούτε να τρέχεις στα βουνά και τα λαγκάδια ανά την Ελλάδα. Αλλά και η άρνηση να πας στο περίπτερο με τα πόδια μόνο κιλά και νωθρότητα θα σου χαρίσει. Ο άντρας με κοιλίτσα δεν είναι γοητευτικός στα 30, ούτε καν στα 40. Ίσως στα 50 που τα πρότυπα αλλάζουν να γίνει δεκτή αλλά και πάλι υπό προϋποθέσεις.

Τσιγάρα-Ποτά-Ξενύχτια

Όλοι έχουμε ανατρέξει στο λαϊκό άσμα πολλάκις, γιατί είναι αλήθεια. Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια κι όχι μόνο. Το κάπνισμα δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση θαρρώ. Τα ποτά, όμως, ξέρεις ότι ευθύνονται για την κουρασμένη όψη σου και το κόκκινο δέρμα που σε συνοδεύει το πρωί μετά την κραιπάλη;

Για να μεταβολίσει ο οργανισμός το τόσο αλκοόλ παράγει μία ουσία, την ισταμίνη, η οποία προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και έτσι εξηγείται η κοκκινισμένη σου όψη που σε κυνηγάει την επομένη. Επιπλέον, η αφυδάτωση που προκαλεί στον οργανισμό ή κατανάλωση αλκοόλ είναι υπεύθυνη και για το πρήξιμο που συνήθως παρατηρείται γύρω από τα μάτια. Μεγάλο παιδί είσαι, δεν χρειάζεται να σου πω πως θα μοιάζεις αν συνεχίσεις να πίνεις αλκοόλ στην ίδια συχνότητα και ποσότητα που πίνεις καφέ. Μπορείς να σταματήσεις στα δύο ποτά που ο οργανισμός σου θα μπορέσει να τα διαχειριστεί χωρίς να ζοριστεί.

Το ξενύχτι συνεπάγεται έναν άτσαλο και κακό ύπνο. Δεδομένου ότι ο ποιοτικός ύπνος είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός υγιούς οργανισμού, το ξενύχτι σου στερεί μία απαραίτητη λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι θα δείχνεις κουρασμένος και η όψη σου σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει αυτό που είσαι στην πραγματικότητα: νέος – ωραίος!

Είσαι ό,τι τρως

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι επιτακτική ανάγκη και για τα δύο φύλα. Ξέρω πολύ καλά ότι δεν κάνεις κυτταρίτιδα, ούτε μαζεύεις τοπικό πάχος σε ένα σωρό σημεία στο σώμα σου. Αλλά κι εσύ μαζεύεις θερμίδες άχρηστες. Ακόμα κι αν τις καις πιο εύκολα από εμάς τα κορίτσια, κάτι σου μένει από τα λιπαρά που καραδοκούν στα πεντανόστιμα κατά τ’ άλλα burgers και σουβλάκια.  Ωραίο to junk food και προφανώς θα το φας αλλά θυμήσου που και που να λαμβάνεις βιταμίνες, πρωτεΐνες και όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να είναι σε φόρμα. Σίγουρα τα συμπληρώματα δεν είναι λύση, αλλά ένα καλό γεύμα.

> Πες ναι:  Στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, γεύματα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, βιταμίνες Α, C και Ε.

> Πες όχι: Στη ζάχαρη, στα λιπαρά, στο Junk food, στα αναψυκτικά.

Έτσι και τη σιλουέτα σου θα κρατήσεις και τη νιότη σου θα διατηρήσεις. Εξάλλου το ταπεράκι στο γραφείο με κινόα και σολομό είναι trend!

Για όλα φταίει το άγχος!

Από τότε που ανακαλύφθηκε το άγχος εξαλείφθηκαν πολλές αιτίες για τα δεινά που σου συμβαίνουν και πήρε τη θέση τους. Οι επιστήμονες συνδέουν το στρες με σοβαρές ασθένειες και αναμφίβολα το θεωρούν υπεύθυνο για ψυχοσωματικές παθήσεις. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι το άγχος και τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης που το συνοδεύουν, συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, με υπέρταση και με στυτικές δυσλειτουργίες. Επομένως, δεν είναι καθόλου παράλογο το ότι επηρεάζει και το δέρμα μειώνοντας την έκκριση κολλαγόνου που είναι ο βασικός παράγοντας της νεανικής όψης του.

Κάποια τα ήξερες ήδη, κάποια έμαθες, μερικά τα πίστεψες κι άλλα ίσως να τα αμφισβητείς εφ’ όρου ζωής (σιγά που χρειάζεσαι εσύ με το μελαψό σου προσωπάκι αντηλιακό!). Αυτά όμως είναι οι 5 βασικές αιτίες που σε μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Παράταση θέλουμε να πετύχουμε στο γήρας, όχι επιτάχυνση!

Πηγή: Oneman.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.