Πένθος στην Πτολεμαΐδα για τον άδικο χαμό της Αποστολίας και του Παύλου

Πένθος στην Πτολεμαΐδα για τον άδικο χαμό της Αποστολίας και του Παύλου

Ο Υπάτιος, λάτρης των γρήγορων σπορ αυτοκινήτων, είδε τη ζωή του να γίνεται χίλια κομμάτια σε λίγα δευτερόλεπτα – Την Τετάρτη οι κηδείες μητέρας και αγοριού

Η λευκή Πόρσε 911 δέσποζε στην έκθεση αυτοκινήτου τον περασμένο Οκτώβριο, προκαλώντας τα βλέμματα μικρών και μεγάλων. Μεταξύ εκείνων ήταν και ο Υπάτιος, λάτρης των γρήγορων σπορ αυτοκινήτων, που σταμάτησε για μια φωτογραφία μπροστά από την τετράχρονη «καλλονή».

Ποιος θα το πίστευε πως μια ίδια Πόρσε που βρέθηκε σε λάθος χέρια, θα έστελνε στο θάνατο, λίγους μήνες μετά, την πολυαγαπημένη του σύζυγο Αποστολία και τον μονάκριβο γιο του Παύλο.

Το σπορ αυτοκίνητο δεν υπάκουσε στις εντολές του οδηγού, ξέφυγε με ιλιγγιώδη, όπως λένε οι ειδικοί, ταχύτητα και καρφώθηκε στο σταθμευμένο όχημα που μέσα του βρισκόταν η 33χρονη και το τριών ετών παιδί της.

Ο σύζυγός της είχε σταματήσει σε πάρκινγκ της εθνικής οδού λόγω φυσικής ανάγκης, άλλωστε το ταξίδι για την Πτολεμαΐδα ήταν μακρύ. Ο τραγικός θάνατος βύθισε στο πένθος οικογένεια, συγγενείς και φίλους, της άτυχης Αποστολίας, που ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους χτύπησε την πόρτα.

«Είχε όνειρα, πολλά όνειρα για εκείνη και την οικογένειά της. Έφυγαν από την Πτολεμαΐδα
για την Αθήνα, όταν ο Υπάτιος βρήκε δουλειά στην ΕΥΔΑΠ. Η Αποστολία έκλεισε τη μικρή επιχείρησή της και στράφηκε αποκλειστικά στο μεγάλωμα του Παυλή»
λένε φίλοι της άτυχης 33χρονης στο protothema.gr.

Πένθος στην Πτολεμαΐδα

Στο σπίτι της στην Πτολεμαΐδα, τα παντζούρια ήταν κλειστά όλη την ημέρα χθες. Μονάχα η κεντρική πόρτα ήταν ανοιχτή για όσους ήθελαν να συλλυπηθούν την οικογένεια. Πρόσωπα βουβά, όπως και ο πόνος, δάκρυα – ποτάμια και μια λέξη στα χείλη όλων: «γιατί».Ένα «γιατί» που βασανίζει τον πατέρα και σύζυγο, που από καθαρή τύχη δεν συνόδευσε τη γυναίκα και τον γιο του, στο ραντεβού θανάτου. Ένα γιατί απ’ όλους, αφού ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει, όσες φορές και αν δει το βίντεο του μοιραίου δυστυχήματος.

Ένα γιατί στο Θεό, που πήρε τόσο γρήγορα στην αγκαλιά του μάνα και παιδί, όπως γράφουν στο Facebook φίλοι της άτυχης Αποστολίας.

Όλο το βράδυ συγγενείς και φίλοι προσπαθούσαν να παρηγορήσουν τον Υπάτιο, που βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ, ενώ αναμένεται και η επίσκεψη ψυχολόγων για να τον στηρίξουν.

Στους συγγενείς οι σοροί

Σήμερα ξημέρωσε μια νέα μέρα, μια αλλιώτικη, γεμάτη πίκρα για τις δύο οικογένειες. Ο Υπάτιος, η Αποστολία και ο Παυλάκης, έπρεπε να βρίσκονται στην Πτολεμαΐδα, από το απόγευμα της Κυριακής και χθες Καθαρά Δευτέρα να πέταγαν τον χαρταετό τους και να απολαμβάνουν την ολιγοήμερη άδεια που είχε πάρει ο Υπάτιος από τη δουλειά του. «Είμαστε συγκλονισμένοι, είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη στην οικογένεια του αδελφού μου, δεν το χωρά ανθρώπινος νους. Τους περιμέναμε να έρθουν στην Πτολεμαΐδα. Είχε πάρει άδεια ο αδερφός μου και θα καθόταν κάμποσες ημέρες», είπε στο protothema.gr  ο αδερφός του Νίκος ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που έφθασε πρώτος στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος και πήρε τον Υπάτιο που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.Σήμερα αναμένονται οι σοροί της Αποστολίας και του μικρού Παύλου, που η μοίρα επέλεξε τις ψυχές τους να αποτίσουν φόρο στο θάνατο. Τα άψυχα κορμιά τους θα μεταφερθούν στην Πτολεμαΐδα, αφού την Τετάρτη αναμένεται να γίνει η κηδεία τους, παρουσία όλης της πόλης, συγγενών και φίλων.

Την ίδια στιγμή φήμες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, για την άτυχη Αποστολία συγκλονίζουν ακόμη περισσότερο. Ο πρόεδρος της κοινότητας Αντίγονο Φλωρίνης, κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης ανέφερε πως η 33χρονη κοπέλα, που ήταν πάρα πολύ αγαπητή εκεί, στο χωριό του άνδρα της, ήταν έγκυος τεσσάρων μηνών στο δεύτερο παιδί της. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από τον αδερφό του άτυχου συζύγου και πατέρα, ο οποίος είπε στο protothema.gr «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, δεν μας είχε πει κάτι ο αδερφός μου. Αν αυτό αποδειχθεί στην πορεία σίγουρα θα μας γονατίσει. Αλλά και δεν μπορώ να τον ρωτήσω κάτι τέτοιο τώρα αυτή τη στιγμή».

Συγκλονιστική είναι και η ανάρτηση της αδελφής της Αποστολίας, Δέσποινας, στο Facebook, η οποία έχοντας ανεβάσει μια φωτογραφία της αδερφής της και του μικρού Παύλου τους έγραψε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα σας περιμένω… σκοτώθηκα μαζί με σας… αδερφούλα μου έλα κ πάρε μου όλα μου τα ρούχα…..θα σε αφήσω…!!!αλεντελον μου η μπριτζιτ σου σε περιμένει αγγελούδι μου.Ο Θεός σας ήθελε μαζί του…Καλό παράδεισο αγάπες μου….».


Συνεχίζονται οι έρευνες για το τροχαίο

Εν τω μεταξύ οι έρευνες για το μοιραίο τροχαίο συνεχίζονται. Ειδικοί πραγματογνώμονες, αλλά και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που είναι τοποθετημένες κατά μήκος της Εθνικής Οδού και κυρίως στο σημείο του δυστυχήματος, αναμένονται να ρίξουν φως στο τροχαίο. Παράλληλα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η Πόρσε να μην ήταν καλά συντηρημένη και να είχε φθαρμένα ελαστικά, που σε συνδυασμό με το ψιλόβροχο αλλά και τη μεγάλη ταχύτητα που φαίνεται πως είχε αναπτύξει ο οδηγός να κατέληξαν στο μοιραίο συμβάν. Φως για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οδηγός και συνοδηγός κατά τη διαδρομή, αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις και η ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων νεκροτομής, αφού έτσι θα αποδειχθεί εάν νωρίτερα οι δυο νεαροί είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.Σημαντική είναι και η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα, Γιώργου Θεοχαρόπουλου, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr: «Ταξίδευα, ήμουν περίπου ένα χιλιόμετρο πριν, με είχε προσπεράσει η Πόρσε με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα. Εγώ πήγαινα γύρω στα 140 χιλιόμετρα και το μόνο που αντιλήφθηκα ήταν αυτή τη βοή του κινητήρα και το τίναγμα που κάνει όταν περνάει ένα αυτοκίνητο από δίπλα σου με πολύ μεγάλη ταχύτητα», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Θεοχαρόπουλος σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε με βάση τα χιλιόμετρα που ταξίδευε, υπολογίζει πως η Πόρσε είχε πιάσει σίγουρα τα 200 χιλιόμετρα. «Πρέπει να πήγαινε με 240-250-260 μπορεί και 300 χιλιόμετρα. Ήταν υπερβολική η ταχύτητα. Ήταν πάρα πολλά τα χιλιόμετρα που πήγαινε». 

Αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως η Πόρσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας έκανε προσπεράσεις από δεξιά, ο αυτόπτης μάρτυρας ξεκαθαρίζει πως: «Εμένα με προσπέρασε από αριστερά. Από ό,τι έβλεπα από αριστερά ήταν η πορεία του. Δεν μπήκε στο λίγο που το έβλεπα στα δεξιά». 

Ο Γιώργος Θεοχαρόπουλος περιγράφει τις εικόνες από το τροχαίο δυστύχημα και αποκαλύπτει πως ποτέ του δεν έχει αντικρίσει κάτι παρόμοιο: «Όταν πλησίασα από μακριά είδα τους καπνούς στο πάρκινγκ. Έκοψα ταχύτητα, αυτό που αντίκρισα δεν το έχω ξαναδεί. Ένα κομμένο αυτοκίνητο, μόνο την μούρη από το αυτοκίνητο το Civic. Το μόνο που φαινόταν από το δρόμο ήταν το μισό αυτοκίνητο. Και πριν ακριβώς από το πάρκινγκ υπήρχαν αντικείμενα, κομμένα λάστιχα, πλαστικό από προφυλακτήρα ή από ποδιά αυτοκινήτου». 

Ο αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως όταν τον προσπέρασε η Πόρσε δεν αντιλήφθηκε να είχε κάποιο πρόβλημα το αυτοκίνητο, ούτε με τα λάστιχα, ούτε με τον κινητήρα. Το μόνο που επισημαίνει και είναι βέβαιος είναι πως η Πόρσε πριν καρφωθεί πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο και σκορπίσει τον θάνατο, όσο κινούνταν στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Αποστολία Παπαδοπούλου

Είναι από αυτά τα τραγικά και συνάμα συγκλονιστικά παιχνίδια που παίζει η ζωή και η μοίρα κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Και η μοίρα για την Αποστολία και τον γιο της Παύλο είχε γραφτεί με κοινό παρανομαστή τον αριθμό 3.Στα 33 της χρόνια, με τον 3 ετών γιΟ της έμελε να φύγει από τη ζωή στο 83ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας.

Η Αποστολία στα 33 της χρόνια ήταν μια ευτυχισμένη μητέρα, που μεγάλωνε τον γιο της.

Γεννημένη στην  Πτολεμαΐδα, μετά το 3ο Λύκειο σπούδασε στο ΕΠΑΛ της πόλης, ενώ μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στην εταιρεία FANTASIA που αναλάμβανε τους στολισμούς σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο.

Ο συζυγός της Υπάτιος είχε βρει δουλειά στην ΕΥΔΑΠ και όλοι μαζί είχαν φύγει από την
Πτολεμαΐδα και είχαν νοικιάσει ένα σπίτι στον Πειραιά όπου έμεναν με τον τρίχρονο Παύλο.

Αυτές τις ημέρες η Αποστολία είχε κανονίσει να επισκεφθεί την Πτολεμαΐδα για να δει συγγενείς και φίλους και να χαρούν τις αποκριές ενώ θα κάθονταν περίπου δέκα ημέρες, αφού ο Υπάτιος είχε πάρει άδεια από την εργασία του. Όλα όμως άλλαξαν το απόγευμα της Κυριακής, όταν από το πουθενά ήρθε ο θάνατος για να πάρει μαζί του την Αποστολία και τον Παυλή, σοκάροντας το πανελλήνιο.

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.