Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο ιδρυτής του Playboy, Χιού Χέφνερ (pics)

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο ιδρυτής του Playboy, Χιού Χέφνερ (pics)

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Χιού Χέφνερ, ιδρυτής του Playboy και πρωτεργάτης της σεξουαλικής απελευθέρωσης στις ΗΠΑ.

Ο Χέφνερ γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1926 στο Σικάγο και έγινε εκατομμυριούχους μετά από την ιδέα να δημιουργήσει το Playboy το 1953. Ο Χιου Χέφνερ θεωρείται ως ο πρωτεργάτης της σεξουαλικής απελευθέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, μίας κοινωνίας που πριν την κυκλοφορία του περιοδικού ήταν πολύ συντηρητική.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο Τwitter.  «Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Χιού Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Το τελευταία χρόνια ο Χιου Χέφνερ αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και για αρκετό καιρό απέφευγε τις δημόσιες εμφανίσεις. Πριν από έναν χρόνο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή και ο αδερφός του από καρκίνο.

Το περιοδικό Playboy ιδρύθηκε από τον Χέφνερ ως αναβαθμισμένο περιοδικό ανδρών, συνδυάζοντας εικόνες γυμνών γυναικών με άρθρα  και συνεντεύξεις. Ήταν το 1953 όταν κυκλοφόρησε το πρώτο εξώφυλλο με την Μέριλιν Μονρόε στο εξώφυλλο. Από τότε για το περιοδικό πόζαραν μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα του διεθνούς τζετ σετ: Σίντι Κρόφορντ, Κιμ Μπάσιντζερ, Πάμελα Άντερσον, Μαντόνα, Σάρον Στόουν, Ναόμι Κάμπελ, Κάρμεν Ηλέκτρα και Κιμ Καρντάσιαν.

Ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy, πέθανε στο σπίτι του, το Playboy Mansion, από φυσικά αίτια. Ήταν γνωστός γυναικάς, είχε παντρευτεί τρεις φορές και είχε αποκτήσει έξι παιδιά. Το 1949 είχε παντρευτεί τον παιδικό του έρωτα, Μίλντρεντ Γουίλιαμς, το 1989 την Playmate της χρονιάς Κίμπερλι Κόνραντ και το 2012 την Κρίσταλ Χέφνερ. Είχε όμως ελεύθερες σχέσεις και με τα νεαρά «κουνελάκια» του τα οποία ζούσαν στην βίλα.

Τον Αύγουστο του 2016, ο Χιού Χέφνερ είχε πούλησε την βίλα του για 100 εκατομμύρια δολάρια στον ελληνικής καταγωγής Ντάρεν Μητρόπουλο.

Πρόκειται για τον 32χρονο γιο του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα ιδιωτικού κεφαλαίου Ντιν Μητρόπουλου. Ο μόνος όρος που είχε βάλει ο Χέφνερ ήταν να μένει στη βίλα μαζί με τα κουνελάκια του, κάτι το οποίο και έγινε.

«Τι διάβασα στην διαθήκη του»

Μία από τις γυναίκες που υπήρξαν τα χρυσά κουνελάκια του Χιου Χέφνερ φιλοξένησε στην εκπομπή της η Όπρα . Η Χόλι Μάντισον 37 χρονών σήμερα μίλησε για τα χρόνια που ήταν μια από τις 3 βασικές γυναίκες του πιο γνωστού εκδότη-επιχειρηματία.  Η ίδια μάλιστα αποκάλυψε πως έπεσε τυχαία στα χέρια της η διαθήκη του Χιου Χέφνερ στην οποία αναφέρονταν πως αφήνει σε εκείνη 3 εκατομμύρια με την προϋπόθεση να μείνει στο πλευρό του μέχρι το τέλος. Η Χόλι Μάντισον φυσικά πιστεύει πως αυτή η διαθήκη δεν ήταν και η αληθινή αλλά ένας τρόπος προκειμένου να μην τον εγκαταλείψει. Η ίδια όμως είχε πάρει την απόφαση της.

«Ήταν ξεκάθαρο ότι την άφησε για να τη δω, γιατί ήλπιζε ότι θα άλλαζα γνώμη και θα έμενα», είπε. «Δεν άντεχα άλλο όταν συνειδητοποίησα ότι όλα ήταν μια αυταπάτη και πως δεν ήθελα να συνεχίσω έτσι τη ζωή μου», Η ίδια, όπως είπε, όταν είδε τη διαθήκη και φυσικά το ποσό που θα κληρονομούσε, δε σκέφτηκε στιγμή να αλλάξει γνώμη. «Αυτό με αηδίασε περισσότερο… Ήταν σαν να έλεγε ’’θα σου πετάξω μερικά λεφτά για να μείνεις’’. Αηδίασα» δήλωσε και έτσι η Μάντισον αποφάσισε να φύγει.

Σήμερα η Μάντισον είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη 4 ετών.

 

Πηγή: reader.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.