Πέθανε ο περιβόητος serial killer Τσαρλς Μάνσον

Πέθανε ο περιβόητος serial killer Τσαρλς Μάνσον

Ο Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον, που δολοφόνησε μεταξύ άλλων την ηθοποιό Σάρον Τέιτ το 1969, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών. Πριν μερικά 24ωρα είχε εισαχθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, ο Μάνσον είχε νοσηλευτεί και τον Ιανουάριο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εξαιτίας μιας εσωτερικής αιμορραγίας, όμως η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε πολύ εύθραυστη και τον έστειλαν πίσω στη φυλακή.

Ο Μάνσον, ένας από τους πιο διαβόητους δολοφόνους στις ΗΠΑ, βρισκόταν στη φυλακή εδώ και περισσότερα από 45 χρόνια.

Τη δεκαετία του 1960 ο Μάνσον, πρώην κατάδικος, συγκέντρωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μια ομάδα ανθρώπων και σχημάτισε την οργάνωση «Οικογένεια Μάνσον», τα μέλη της οποίας έτρεφαν απόλυτη λατρεία προς το πρόσωπό του. Το καλοκαίρι του 1969 ζήτησε από τις νεαρότερες ακολούθους του να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους, στο πλαίσιο του σχεδίου του, σύμφωνα με την εισαγγελία, να προκαλέσει φυλετικές συγκρούσεις.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η Σάρον Τέιτ, η σύζυγος του κινηματογραφιστή Ρόμαν Πολάνσκι που ήταν έγκυος οκτώ μηνών. Δέχθηκε 16 μαχαιριές από τα μέλη της οργάνωσης του Μάνσον.

Το 1971 καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τέσσερα μέλη της οργάνωσής του. Αργότερα οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.