Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στο Προσυνέδριο της ΝΔ στην Πάτρα

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στο Προσυνέδριο της ΝΔ στην Πάτρα

Με την παρουσία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα το 2ο Προσυνέδριο του κόμματος, στο οποίο η Μαρία Αντωνίου, ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε ομιλία στην Θεματική Ενότητα: “Αναστρέφοντας τη «Φυγή»: Πολιτικές για να γίνει η Ελλάδα ξανά ελκυστική για τους νέους”.

Η Μαρία Αντωνίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ανέπτυξε διεξοδικά, με παραδείγματα, στατιστικά στοιχεία και αριθμούς, το φαινόμενο Brain Drain (διαρροή ή έξοδος εγκεφάλων). Το φαινόμενο δηλαδή της μαζικής φυγής στο εξωτερικό, μορφωμένων και ταλαντούχων ανθρώπων, ικανών πτυχιούχων, πολύτιμων επαγγελματιών, επιστημόνων και ερευνητών μιας χώρας, με σκοπό την αναζήτηση εργασίας με καλύτερες αμοιβές και καλύτερες προοπτικές κοινωνικής και οικονομικής προόδου, κάτι που στην Ελλάδα της κρίσης το φαινόμενο αυτό έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πρόκειται, όπως ανέφερε στην ομιλίας της η Μαρία Αντωνίου, για το πλέον ικανό και παραγωγικό τμήμα του εγχώριου εργατικού δυναμικού με υψηλής ποιότητας μόρφωση και υψηλό βαθμό εξειδίκευσης.

Η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων μέσω ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα, η ενίσχυση της αριστείας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, η διασύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την παραγωγή και την αγορά εργασίας, οι δράσεις στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, αποτελούν μεταξύ άλλων τις κύριες πολιτικές για την αναστροφή του φαινομένου του brain drain, τόνισε η Μαρία Αντωνίου, η οποία συμπερασματικά και κλείνοντας την ενδιαφέρουσα ομιλία της, υπογράμμισε πως μπορούμε και θα χτίσουμε την Ελλάδα που δημιουργεί ευκαιρίες, που δίνει δυνατότητες, που προάγει την αριστεία, που επιβραβεύει την προσπάθεια. Την Ελλάδα που όλοι αξίζουμε.

2ï ÐñïóõíÝäñéï ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò, ôï ÓÜââáôï 21 Ïêôùâñßïõ, óôçí ÐÜôñá.
(EUROKINISSI)

Leave a Reply

Your email address will not be published.