Ομιλία Δημάρχου Καστοριάς κατά την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη

Ομιλία Δημάρχου Καστοριάς κατά την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη,

Επίσημοι προσκεκλημένοι,

Επιτρέψτε μου, καταρχήν να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, για την άμεση ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο και με τον πλέον επίσημο τρόπο να ξεκαθαρίσετε το θέμα, για την προοπτική παροχής φυσικού αερίου στην ακριτική περιοχή μας.

Θα ήταν οξύμωρο το σχήμα, ο αγωγός ΤΑΠ να διέρχεται από την Δυτική Μακεδονία και κατά 60km και πλέον από τον Δήμο Καστοριάς και να μην διασφαλίσουμε ΤΩΡΑ το αυτονόητο.

Το θέμα κυριαρχεί χρόνια τώρα στις επιδιώξεις της τοπικής κοινωνίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει παρέλθει δεκαετία και πλέον όταν το θέμα εισήχθη με την διαδικασία της επίκαιρης ερώτησης στο κοινοβούλιο, με την ιδιότητά μου Βουλευτού.

Ακολούθησαν αντίστοιχες παρεμβάσεις, θεσμικού χαρακτήρα, από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους αλλά και σήμερα το θέμα απασχολεί τόσο την κ. Τελιγιορίδου όσο και την κ. Αντωνίου.

Το θέμα της διέλευσης του αγωγού ΤΑΠ έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον και επ’ αυτού προσδιορίσθηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη.

 

Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και Κύριοι

Τα λόγια έρχονται και παρέρχονται, τα έργα όμως μένουν και οι επόμενες γενιές επιδοκιμάζουν πρωτοβουλίες ή αποδοκιμάζουν παραλείψεις και αστοχίες.

Η σημερινή παρουσία σας είναι σημαντικό γεγονός, θα είναι κορυφαίο γεγονός εάν και εφόσον η πολιτική απόφαση για την παροχή φυσικού αερίου θέσει τις προϋποθέσεις στον Δήμο Καστοριάς:

  1. Της δαπάνης
  2. Του χρονοδιαγράμματος
  3. Του σχεδιασμού

Είμαι βέβαιος ότι κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Εμείς εδώ στην Καστοριά επιζητούμε τον ΟΡΘΟ ΛΟΓΟ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και με βάση αυτά δημιουργούμε αποδεικνύοντας ότι όσα λέγονται μπορούν να υλοποιηθούν.

Τώρα είναι η ώρα, ευκαιρία να πούμε και να αποδείξουμε:

  1. Ότι το ενδιαφέρον για την περιφερειακή ανάπτυξη σηματοδοτεί την ανάπτυξη της πατρίδας μας
  2. Ότι η κοινωνική πολιτική δεν εκφράζεται μόνο με εισοδηματική πολιτική ατομικού χαρακτήρα αλλά με έργα υποδομής με κοινωνικό αντίκρισμα.
  3. Ότι πάνω από την ευημερία των αριθμών είναι η ευημερία των ανθρώπων και ειδικότερα των ακριτικών μας περιοχών, όπως η Καστοριά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.