Ξανά η πετυχημένη παράσταση “Στο Φως”

Ξανά η πετυχημένη παράσταση “Στο Φως”

Ο Σύλλογος Σπασμένο Ρόδι αποφάσισε να ξαναπζιχτεί η επιτυχημένη παράσταση “Σαν φως”. Ακολουθεί η ανάρτηση του συλλόγου:

Μετά από έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων και ανταποκρινόμενη στη μεγάλη προσέλευση του κοινού που μας τίμησε με την παρουσία του, η παράσταση ΣΤΟ ΦΩΣ επιστρέφει για 6 ακόμη παραστάσεις στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς. Για όλους εσάς που θέλετε, όπως είπατε, να μας ξαναδείτε, θα ισχύσει ειδική μειωμένη τιμή. Την Παρασκευή 28 Απριλίου και 5 Μαΐου μετά την παράσταση θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

ΣΤΟ ΦΩΣ
Μια παράσταση για την πόλη της Καστοριάς

28, 29, 30 Απριλίου 2017
5, 6, 7 Μαΐου 2017
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

ΣΤΟ ΦΩΣ. Μια περιπατητική παράσταση εμπνευσμένη από τον τόπο και τους ανθρώπους της Καστοριάς. Από τον Αλέξανδρο Μιχαήλ και το Σπασμένο Ρόδι.

9 σώματα
Φωνές και εικόνες της πόλης
Φυγή
Τόπος
Έρωτας
Ένας κόμπος στο λαιμό
Ένα κορίτσι φεύγει στο μωβ
Μια γοργόνα ανοίγεται σε άλλα νερά και
Ένας άνδρας κλωτσάει τα κόκκινα μπαλόνια στον αέρα
Ο βυθός σαλεύει

Τι είναι τόπος για τον καθένα από εμάς; Τι μας στενεύει; Τι μας κάνει να συνεχίζουμε; Τι μας φοβίζει; Από τι θα θέλαμε να φύγουμε; Πόσο άνετα νιώθουμε στο βλέμμα των άλλων; Μέσα από τέτοιες ερωτήσεις και διυλίζοντας το προσωπικό σε ομαδικό με εικόνες, λέξεις και σύμβολα, αφήνοντας συχνά επί μέρους τις τετράγωνες λογικές σκέψεις, διαλέξαμε την πλέον ανοιχτή φόρμα για να μοιραστούμε μαζί σας τις δικές μας ιστορίες. Εννέα ιστορίες της πόλης.
Κινούμενη ανάμεσα στο θέατρο, την performance και την εικαστική εγκατάσταση, η παράσταση ΣΤΟ ΦΩΣεπιδιώκει να προφέρει μια πρωτόγνωρη αισθητηριακή εμπειρία στο κοινό της Καστοριάς, όπου οι θεατές δεν είναι καθηλωμένοι απέναντι σε μια θεατρική σκηνή, αλλά ακολουθούν τη δράση στο χώρο μετέχοντας οι ίδιοι σ’ αυτήν βιωματικά.

Λόγω της φύσης της η παράσταση δε θα ταξιδέψει και θα παιχτεί αποκλειστικά στο χώρο για τον οποίο σχεδιάστηκε, στην Καστοριά.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Μιχαήλ
Η ομάδα: Βαγγέλης Αναστασίου, Δέσποινα Αντωνιάδου, Αθηνά Κιορπελίδου, Νίκος Μερτζανίδης, Μάρκος Ντέμκας, Γεωργία Τούφα, Βάσω Σαμακοβίδου, ΚώσταςΤσαλαπάτης, Κική Χρυσομαλλίδου, οι οποίοι ανέλαβαν επίσης: μουσική (Βαγγέλης Αναστασίου), εικαστική επιμέλεια, ενδυματολογική επιμέλεια, σχεδιασμό επικοινωνίας και οπτικήεπικοινωνία
Επιμέλεια φωτισμού και ήχου: Αντώνης Νίτης

Παραστάσεις

Νέες ημερομηνίες παραστάσεων: 28, 29, 30 Απριλίου, 5, 6, 7 Μαΐου 2017
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 60’
Χώρος: 10οΔημοτικό Σχολείο Καστοριάς(Χλόη)
Είσοδος με οικονομική ενίσχυση στο σύλλογο: 9€, 7€ (ομαδικά), 5€ (άνεργοι, φοιτητές, μαθητές)
Η ειδική τιμή των 5€ ισχύει και για όλους όσοι επιθυμούν να ξαναπαρακολουθήσουν την παράσταση.
Μέγιστος αριθμός θεατών σε κάθε παράσταση: 50
Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη
Πληροφορίες – κρατήσεις: 6936 750 757, Κόκκινου Μένη

Φορέστε άνετα παπούτσια. Στο χώρο υπάρχει πρόβλεψη για τη φύλαξη των προσωπικών σας αντικειμένων. Στην παράσταση υπάρχουν ορισμένα σημεία όπου όσοι το έχουν ανάγκη θα μπορούν να παρακολουθούν τη δράση καθήμενοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.