Νέα διαμαρτυρία σπουδαστών ΤΕΙ στο υπουργείο Παιδείας

Νέα διαμαρτυρία σπουδαστών ΤΕΙ στο υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα σπουδαστές Εργοθεραπείας και Αισθητικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας έξω από το υπουργείο Παιδείας ζητώντας να μην συγχωνευτούν τα τμήματα τους ενόψει της ίδρυσης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και εν αναμονή του πορίσματος της αρμόδιας επιτροπής.

Οι φοιτητές διεκδικούν να διατηρηθεί η αυτονομία τους για να μην υποβαθμιστούν τα πτυχία τους, ενώ σημειώνουν ότι οι βάσεις εισαγωγής στα δύο τμήματα είναι αρκετά υψηλές και οι απόφοιτοι απορροφούνται στην αγορά εργασίας.

«Κατάργηση καμία, συγχώνευση καμία, δημόσια πτυχία στην εργοθεραπεία», «Θα κλείνουμε τους δρόμους μέχρι να αποφασιστεί πως η εργοθεραπεία δεν θα καταργηθεί», «όχι στην υποβάθμιση πτυχίου, όχι στη διετή φοίτηση τμήμα στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας», έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό και τα πλακάτ, που σήκωσαν οι νέοι.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία σπουδαστών των ΤΕΙ, που για ακόμη μία φορά διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο στο τέλος του Νοεμβρίου, είχαν συνάντηση με συμβούλους του Κώστα Γαβρόγλου και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο, η οποία ωστόσο απέβη άκαρπη.

Από τη σημερινή κινητοποίηση | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.